“Yerli OTOMOBİL ÜRETİMİ Kütahya'da yapılsın!"

CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, yerli otomobil üretiminin Kütahya İlinde yapılması için Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına talepte bulundu.

12 Ekim 2018 Cuma 14:51
“Yerli OTOMOBİL ÜRETİMİ Kütahya'da yapılsın!"
Kasap, Kütahya’nın 13 firma ve 1. OSB olmak üzere otomotiv sanayine üretim yaptığını, başta Almanya ve Fransa'nın da aralarında bulunduğu birçok ülkeye araçlar için yedek parça gönderen Kütahya’nın yerli otomobil üretimine talip olduğunu söyleyerek, şöyle dedi:

 

“Ege bölgesinin ulaşım ağları düşünüldüğünde ve üretilen yerli otonun diğer şehirlere sevkinin ve yurtdışına ihracının daha kolay olması nedeniyle yerli otomobil üretiminin Kütahya İlimizde yapılması büyük önem arz etmektedir. Kütahya’nın içinde bulunduğu ekonomik sıkıntılar göz önüne alındığında yerli otomobil üretiminin Kütahya’da yapılması bir nebze de olsa hem istihdama hem şehir ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır. “

 

Kasap, otomotiv yan sanayi ve yedek parça imalatı konusunda birikimi olan Konya, Bursa, Eskişehir ve Kocaeli illerinin tam ortasında yer alan Kütahya ilinin ana üretim merkezi ve montajın yapılması sonrasında yerli kullanım zorunluluğu da getirilmesi dolayısıyla dağıtım yönünden de en uygun İl konumunda olduğunu belirterek, tüm bu avantajların yerli otomobil üretimi ile beraber Kütahya’nın hem şehir ekonomisine hem de Kütahya otomotiv sanayine büyük katkı sağlayacağını söyleyerek, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığını yerli otomobil üretiminin Kütahya’da yapılması için harekete geçmeye çağırdı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15