YSK’dan KHK’lı seçmen kararı

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), AKP’nin kanun hükmünde kararname (KHK) ile ihraç edilen seçmenlerin oy kullanamayacağına ilişkin olarak yaptığı itiraz için kararını verdi. YSK, AKP'nin itirazını reddetti. YSK ayrıca AKP'nin 41 bin 132 kısıtlı seçmen iddiasının araştırılmasın karar verdi. Memur olmayan sandık kurulu üyeleri de araştırılacak

23 Nisan 2019 Salı 15:14
YSK’dan KHK’lı seçmen kararı

YSK, saat 11.00’de Sadi Güven başkanlığında toplandı. AKP’nin İstanbul seçimlerine ilişkin yaptığı olağanüstü başvuruyu inceleyen kuruldan ara karar çıktı.

KHK TALEBİ REDDEDİLDİ

YSK, AKP’nin KHK ile kamu görevinden çıkarılan seçmenlerin oy kullanmaması yönündeki itirazını reddetti. YSK, bu kararıyla KHK’lıların oy kullanabileceğine hükmetti. AKP, dilekçesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde 14 bin 712 KHK’lının oy kullandığını kaydetmişti.

41 BİN 132 SEÇMENİN DURUMU İNCELENECEK

Öte yandan YSK, AKP’nin olağanüstü itiraz dilekçesinde yer alan kısıtlı, ölü ve engelli seçmenler olduğu iddiasını da mercek altına aldı. Kurul, verdiği ara kararında, toplam 41 bin 132 seçmenin ve memur olmayan sandık kurulu başkan ile üyelerinin araştırılması gerektiğini belirtti. AKP’nin itiraz dilekçesinde; 2 bin 308 kısıtlı, 1229 ölü seçmenin yerine oy kullanıldığı ve 10 bin 290 seçmenin hem cezaevlerinde hem başka seçmen listelerinde kayıtlı olduğu, 5 bin 287 hükümlünün İstanbul seçmen listesine yazıldığı ve İstanbul’daki yerleşim yeri adresi cezaevi olan 236 seçmenin tespit edildiği ve İstanbul genelinde 18 yaşın üzerinde zihinsel engeli bulunan 21 bin 782 kişinin seçmen listelerine yazıldığı kaydedilmişti.

Son Güncelleme: 23.04.2019 16:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15