İran’da Carles Puyol'u televizyona çıkarmadılar

İspanya ve dünya futbolunun en önemli isimlerinden olan Carle Puyol, İran'da bir televizyon programında yorumculuk yapacaktı ancak saçlarının başına bela olabileceğini düşünmemişti.

23 Haziran 2018 Cumartesi 13:29
İran’da Carles Puyol'u televizyona çıkarmadılar

Dünya Kupası’nda oynanan İran-İspanya maçını yorumlaması için IRTV3 kanalıyla anlaşan Carles Puyol programa çıkmayınca izleyenler şaşkına döndü.

Konuyla ilgili programın sunucusu Adel Ferdosipour yaptığı açıklamada, “Bildiğiniz gibi Carles Puyol’un bu akşam bizimle olması bekleniyordu. Ancak şu an otelde. Her şeyi yaptım ancak programa katılmasını başaramadım. Özür diliyorum” ifadelerini kullandı.

Puyol’un programa çıkmamasının ardından birçok spekülasyon ortaya atılırken ilk önce aldığı ücretin çok fazla olduğu için vazgeçildiği iddia edilmişti. Ancak gerçek sonradan ortaya çıktı…

40 yaşındaki efsane futbolcu haber sitesi ‘Entekhab’a yaptığı açıklamada, devlet yayın politikası nedeniyle uzun saçlarıyla programa çıkamadığını getirdi.

İran’ın resmi bir saç modeli politikası yok; ancak devlet televizyonu, din adamları ve muhafazakâr kuruluşlar tarafından “geleneksel olmayan” veya “İslami olmayan” şeyleri yayınlamaya kesinlikle karşı çıkıyor. İran Futbol Federasyonu’nun davranış kurallarında ise, futbolcuların saç stillerinde yabancı kültüre özendirmeyi yasaklayan maddeler yer alıyor.

Öte yandan alınan bu karar İran’daki reformist gazetecilerin de tepkisiyle karşılaştı. Gazeteci Saba Azarpeyk attığı tweet’te, “Bizi bütün dünyaya utandırdınız. İslam’ın peygamberinin saçları da uzun değil miydi?” ifadelerini kullandı. (Skor)

Son Güncelleme: 23.06.2018 17:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15