Xabi Alonso'nun 8 yıl hapsi istendi

İspanya maliyesinin son kurbanı Xabi Alonso olabilir. Vergi kaçırdığı iddiasıyla eski futbolcunun 8 yıl hapsi isteniyor.

15 Mart 2018 Perşembe 16:33
Xabi Alonso'nun 8 yıl hapsi istendi

Futbol Arena'nın haberine göre yapılan soruşturmada, Xabi Alonso'nun mali kontrolinden uzak bir şekilkde Madeira'da bir şirket yönetmekle suçlanıyor. Eski İspanyol futbolcu Xabi Alonso için 2015 yılında gelirlerini tam göstermediği gerekçesiyle vergi kaçırma suçundan 8 yıl hapis cezası isteniyor.

2014 yılında Real Madrid'de oynarken eski İspanyol futbolcunun adı yine vergi kaçakçılığı ile suçlanmıştı. Alonso'nun imaj hakları konusunda maliyeyi yaklaşık 6 milyon euro dolandırdığı idda edilmişti.

İspanya futbolunda son dönemde Barcelona'da forma giyen Arjantinli Lionel Messi, vergi kaçırmaktan aldığı 21 ay hapis cezasını paraya çevirerek davasını kapatmıştı. La Liga'da önceki yıllarda forma giyen Neymar, Radamel Falcao, Xabi Alonso, Angel Di Maria, Ricardo Carvalho, Daniel Alves ve Samuel Eto'o gibi futbolcular hakkında da mali suçlardan açılan soruşturmalar veya davalar bulunuyor.

Son Güncelleme: 15.03.2018 16:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15