Yıldıray Baştürk'ten Fatih Terim'e sitem

Eski milli futbolcu Yıldıray Baştürk, Fatih Terim'in kendisini Euro 2008 kadrosuna almamasına çok şaşırdığını anlattı. Baştürk, "Konuşmamızın konusunun benim takımdaki rolümle ilgili olduğunu sandım. Terim, beni finallere götürmeyeceğini söylediğinde ise çok şaşırdım" dedi.

17 Kasım 2017 Cuma 10:17
Yıldıray Baştürk'ten Fatih Terim'e sitem

Almanya’nın ünlü futbol dergisi Kicker’e konuşan eski milli futbolcu Yıldıray Baştürk, kariyerinin dönüm noktalarından birine değindi. Baştürk, verdiği röportajda Euro 2008 öncesi Fatih Terim’in kendisini turnuvaya gidecek kadrodan çıkarmasıyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Eleme turunda birçok karşılaşmada oynadığını hatırlatan Yıldıray, “Fatih Terim tarafından çağrıldım. 26 kişilik kadrodan üç futbolcu çıkarılması gerekiyordu. Bu durumun beni etkilemeyeceğinden emindim. Konuşmamızın konusunun benim takımdaki rolümle ilgili olduğunu sandım. Terim, beni finallere götürmeyeceğini söylediğinde ise çok şaşırdım. Ondan sonra benim için sakatlıklar dönemi başladı. Bundan dolayı da Stuttgart’ta yeniden form tutamadım” şeklinde konuştu.

En beğendiği teknik adamlar arasında Klaus Toppmöller’in özel bir yeri olduğunu belirten Yıldıray Baştürk, Bayer Leverkusen’de forma giydiği dönemde Alman çalıştırıcı tarafından büyük destek gördüğünü anlattı. Yıldıray, Ballon d’Or ödülünde 9’unculuk elde etmesinin hatırlatılması üzerine de, “Henüz 23 yaşındaydım ve hayatımın en formda dönemiydi. Ödül sıralamasında yer almak güzeldi” dedi.

Futbolun ardından emlakçılık yaptığını anlatan Yıldıray Baştürk, bazı maçları statta takip ettiğini kaydetti. 2002’de Bayer Leverkusen formasıyla Real Madrid’e karşı oynadığı Şampiyonlar Ligi final maçını unutamadığına da değinen Yıldıray, “Glasgow’daki final muhteşemdi. Zidane’lı, Figo’lu, Roberto Carlos’lu Madrid, favori olarak gösteriliyordu. Skoru 2-2’ye getirebilirdik ancak maçın asıl kahramanı Iker Casillas’tı” ifadelerini kullandı.

Son Güncelleme: 17.11.2017 10:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15