iPhone X Plus'ın özellikleri ortaya çıktı

Apple, bu yıl iPhone X’a yakın özelliklere ve tasarıma sahip LCD ekranlı yeni bir iPhone modeli ile satışları yükseltmek istiyor.

29 Ocak 2018 Pazartesi 12:45
iPhone X Plus'ın özellikleri ortaya çıktı

iPhone X ile beklediği satış rakamlarına ulaşamayan Apple, 6.1 inçlik iPhone modeliyle çıkış yapmak istiyor.

Yeni iPhone’un özellikleri de netleşmeye başladı.

Apple’ın onuncu yıla özel olarak satışa sunduğu iPhone X, yüksek fiyatı nedeniyle çok fazla talep görmedi. Yeni iPhone’un 1000 dolar fiyat etiketine sahip olmasının en önemli nedeni OLED ekran.

Apple, bu yıl iPhone X’a yakın özelliklere ve tasarıma sahip LCD ekranlı yeni bir iPhone modeli ile satışları yükseltmek istiyor. KGI analisti Kuo’ya göre LCD ekranlı iPhone 700-800 dolar fiyat etiketine sahip olacak.

Shiftdelete'nin haberine göre Kuo., Apple’ın 2018 yılında satacağı telefonların yarısını 6.1 inçlik iPhone modelinin oluşturacağını söylüyor. Başarılı analist, LCD ekranlı iPhone’un Face IDve neredeyse çerçevesiz bir ekran tasarımı ile geleceğini iddia ediyor. Ona göre uygun fiyatlı iPhone’un bataryası ise tek hücreli ve 2850-2950 mAh gücünde olacak.Yeni model 3D Touch ve çift kameradan yoksun olacak. Yeni iPhone’un üreticileri Tayvanlı Pegatron, Foxconn ve Wistron olacak. Şirketin ekran üretimi için Japan Display ile anlaştığı tahmin ediliyor. 6.1 inçlik iPhone’un 0,5 mm’lik ultra ince çerçeve gerektiren Active LCD ekran ile gelmesi bekleniyor.

Kuo yayınladığı yeni yatırımcı notunda 5.8 ve 6.5 inçlik OLED ekranlı yeni iPhone modellerinde L şeklinde iki hücreli piller kullanılacağını söylüyor. Yeni iPhone X 2700-2800 mAh, iPhone X Plus ise 3300-3400 mAh kapasiteli pillere sahip olacak. Bu yıl TrueDepth kamera sisteminde herhangi bir değişiklik beklemeyen Kuo’ya göre OLED ekranlı iPhone’lar 4 GB RAM ile geliyor. Kuo, Apple’ın OLED ekranlı iPhone modellerinde önemli bir satış grafiği yakalayamayacağını düşünüyor. Bu sebeple LCD ekranlı model Apple için can simidi olacak.

Son Güncelleme: 29.01.2018 12:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15