“Akkaya vaatlerine artık kimse inanmıyor”

CHP Milletvekili Gürer, Bakan Özhaseki’nin ‘arıtma tesisi sözü'nü eleştirdi...

05 Mart 2017 Pazar 08:50
“Akkaya vaatlerine artık kimse inanmıyor”

CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Ömer Fethi Gürer, her seçim döneminde Akkaya Barajı’ndaki kirliliğin önleneceğine yönelik verilen sözlerin artık inandırıcılığını kaybettiğini söyledi. Gürer, “Her seçim öncesi bakanlar gelip söz veriyor ama çevre felaketi halen devam ediyor. Artık halkımız bu sözlere inanmayacak kadar tecrübe sahibi oldu” dedi.

HER BAKAN AYNI VAATTE BULUNUYOR AMA…

Anayasa Değişikliği Referandumu ile ilgili çalışmalarını Niğde’de sürdüren CHP Milletvekili Gürer, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki’nin önceki gün Niğde ziyareti sırasında yaptığı “Akkaya Barajı’na yeni bir arıtma tesisi yapacağız” şeklindeki sözlerini eleştirdi. Her seçim döneminde ilgili bakanların Akkaya Barajı ile ilgili çok önemli vaatlerde bulunduğunu ancak verilen sözlerin hiç birinin yıllardır yerine getirilemediğini anımsatan Gürer, “ Son olarak Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki Niğde’ye geldi. Bor ilçesinde yaptığı açıklama gazete manşetlerinde ‘Akkaya’ya yeni arıtma tesisi’ şeklinde yer aldı. Niğdeliler her seçim döneminde bu açıklamaları duyuyor. Birkaç yıl önce Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, öncesin de ise dönemin bakanı Erdoğan Bayraktar da benzer açıklamalar yapmıştı. Ancak bu vaatlerin hiçbiri yerine getirilmedi. Akkaya’daki çevre felaketi artarak devam ediyor. Halkımız da bu sözlere inanmayacak kadar tecrübe sahibi oldu” şeklinde konuştu. 

‘HALKI YANILTMAYIN’

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Akkaya Barajı’ndaki tehlikenin devam ettiğini ve riskin her geçen gün arttığına da dikkat çekerek, yetkililerin artık halkı yanıltmaması gerektiğini vurguladı. Oraya yapılacak hiçbir arıtma tesisinin yeterli olmayacağına değinen Gürer, köylerden kasabalardan gelip atıkların bile baraja ulaştığını ifade ederek, “Tüm atıklar toplanıp fiziksel, biyolojik ve kimyasal arıtma ile temizlenmelidir. Barajdaki çamur çıkarılmalıdır. Aksi taktirde hiçbir sonuca ulaşılamaz. Binlerce insan hayatı tehlike altında halkımız hayali ve geciken vaatten bıktı artık. Acil çözüm gerekiyor” diye konuştu. 

ARAŞTIRMA ÖNERGESİNİ NEDEN REDDETTİNİZ

2015 yılında  “Niğde İli Atıksu İletim Hattı ve Evsel Atıksu Arıtma tesissi Yapımı Hakkında Protokol” imzalandığını ancak henüz bir sonuç alınamadığını da hatırlatan CHP Niğde Milletvekili ve KİT Komisyonu Üyesi Gürer, TBMM’de Akkaya Barajı ile ilgili bir araştırma önergesi verdiklerini de açıkladı. Gürer, “Bizim verdiğimiz önerge bizzat AKP’li milletvekillerinin oylarıyla reddedildi. Önergemiz kabul edilip araştırma yapılmış olsaydı belki de Akkaya’daki felaket bu aşamada olmazdı” dedi.​

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15