Demirkazık Dağı'nda kaybolan dağcı ölü bulundu

Niğde'nin Çamardı ilçesindeki Demirkazık Dağı'na tırmanan ve kaybolduğu bildirilen dağcı ölü bulundu.

22 Mayıs 2017 Pazartesi 16:39
Demirkazık Dağı'nda kaybolan dağcı ölü bulundu

 Jandarmayı arayan dağcı Serdar Ayrılmaz'ın (56) ailesi, dün Demirkazık Dağı'na tırmanan Ayrılmaz'dan haber alamadıklarını bildirerek yardım istedi.

Jandarma ekipleri, AFAD, UMKE ve AKUT'un desteğiyle dağda arama çalışması başlattı. Bir askeri helikopter de Ayrılmaz'ın tırmanış güzergahını taradı.

Arama çalışmalarında Ayrılmaz'ın cep telefonundan alınan sinyalle bulunduğu bölge tespit edildi.

Cımbar Vadisi'nde cesedine ulaşılan Ayrılmaz'ın, kayalıklardan düşerek hayatını kaybettiği belirlendi.

Hava muhalefeti nedeniyle ara verilen çalışmaların yarın sabah yeniden başlatılarak, cesedin bulunduğu yerden alınacağı öğrenildi.

Kaya kütlesi kopmuş

AKUT gönüllüsü Nedim Urcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün saat 20.00 sıralarında kazazedenin ağabeyinin kendisini arayarak kaza bilgisini verdiğini aktardı.

Ayrılmaz'ın çok dağ tırmanışı yapan biri olduğunu dile getiren Urcan, "Düzenli tırmanış yapan bir arkadaş. Bu konuda da oldukça yetkin bir arkadaş. Girdiği rota da kendi seviyesini geçen bir rota değil. Yukarıda yürüyüş yapan yabancı misafirlerimizin gördüğüne göre 1 metre büyüklüğündeki kaya kütlesinin kopması sonucu düşüyor." dedi.

Yağmur beklendiği için ekibi tehlikeye atmamak adına kazazedenin cesedinin olduğu yerde bırakılacağını belirten Urcan, "Yaklaşık 180-200 metre kadar indirmemiz lazım. Bu, ekibi tehlikeye atacak bir durum. Hayati tehlike olsaydı bunlar mutlaka yapılacaktı. Hava şartları düzeldiği zaman, muhtemelen yarın sabah saatlerinde askeri helikopterle alınmaya çalışılacak." diye konuştu.

Son Güncelleme: 22.05.2017 16:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15