Diyanet-Sen: Camilerde Pokemon GO yasaklansın

Diyanet-Sen: Camilerde Pokemon GO yasaklansın

14 Temmuz 2016 Perşembe 11:18
Diyanet-Sen: Camilerde Pokemon GO yasaklansın

Türkiye'de sokaklara taşan sanal oyun Pokemon GO, camilere de yansıyınca tepki çekti. Pokemon avcılarının camilerde Pokemon avına çıkması sosyal medyaya da yansıdı. Bazı kullanıcılar "Dışarıdan gördüğüm kadarıyla Pokemon GO gençlerimizi cami ve namaza teşvik ediyor" tweet'leri atarken bazıları ise "Benim evin karşısında tarihi bir cami var, her 5 dakikada bir 3 tane Pokemon GO topu veriyor, sonunda evin değeri arttı" diye espri yaptı.

Habertürk'ten Aykut Yılmaz'ın haberine göre, Sokağa taşan sanal oyunun camilere de yansımasına Diyanet- Sen Başkanı Mehmet Bayraktutar sert tepki gösterdi. Bayraktutar, "Bu İslam dininin en güzel ibadet evi olan camileri hafife almaktır. İnsanların ibadet yeri camilerin ehemmiyet ve önemini küçümsemektir" diye konuştu. Camilerin bu şekilde ticari oyunevi olarak gösterilmesini İslam dinine karşı Batı dünyasının bir senaryosu olarak algıladığını kaydeden Bayraktutar, "Bunu kınıyorum. Türkiye'de yasaklanmasını istiyorum" dedi. 'Zaman israfıdır' İlahiyat Profesörü Abdülaziz Bayındır ise camilerin Allah'a ibadet için yapılmış yerler olduğunu, buralarda bir kısım sosyal faaliyetler yapılabileceğini belirtti. Bayındır, "Ama bu olay, insanların zamanlarını israf etmeleri olarak gözüküyor. Bir kişinin en önemli değeri zamanıdır. Her şeyi tekrar bulursunuz ama kaybedilen zamanı asla bulamazsınız. Bu açıdan bu çok büyük israf. Bu, insanların hayatlarını boşa geçirmesi sonucunu doğurur. Esas olaya bu açıdan bakmak lazım. Yoksa cami içerisine girmiş, orada Pokemon bulmuş bu tabii hoş karşılanmaz ama daha kötüsü zamanın israf edilmesidir. Bu tür şeylere müsaade etmemek gerekir" dedi. Öte yandan, Pokemon çılgınlığı TBMM'ye de uzandı. Meclis'te muhalefet milletvekillerinin dinlendiği kulisin bahçesinde de Pokemon bulundu.

Son Güncelleme: 14.07.2016 11:18
Anahtar Kelimeler:
YasakCamiPokemon Go
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15