FETÖ'nün esnaf yapılanmasına operasyon

FETÖ'nün esnaf yapılanmasına operasyon

02 Aralık 2016 Cuma 10:58
FETÖ'nün esnaf yapılanmasına operasyon

İzmir merkezli İstanbul ve Ankara'da polis tarafından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda 29 kişi gözaltına alındı.

izmir merkezli İstanbul ve Ankara'da polis tarafından Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yapılan operasyonda 29 kişi gözaltına alındı. Çoğunun esnaf olduğu öğrenilen şüphelilerin terör örgütüne finans desteği sağladığı belirtildi. İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatları doğrultusunda, İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY yapılanmasına yönelik, gizli tanıkların verdiği bilgilerinden yola çıkarak bugün sabah saatlerinde çok sayıda adrese eş zamanlı operasyon düzenledi. İzmir merkezli İstanbul ve Ankara'da da düzenlenen operasyonda, toplam 29 kişi gözaltına alındı. Çoğunun esnaf olduğu öğrenilen şüphelilerin terör örgütüne finans desteği sağladığı belirtildi. İzmir'de 8 hakim ve savcıya gözaltı Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 192 hakim ve savcı hakkında, FETÖ'ye üye olma suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İzmir'de 8 hakim ve savcı, gözaltına alındı. 1 Aralık 2016 tarihinde başlatılan soruşturma kapsamında, İzmir Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, kent merkezi, Çeşme, Torbalı, Kınık, Dikili ve Bergama ilçelerinde görev yapan toplam 8 hakim ve savcı gözaltına alındı. Sağlık raporu alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.  

Son Güncelleme: 02.12.2016 10:58
Anahtar Kelimeler:
OperasyonİzmirFETÖEsnaf
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15