Kabataş Metrosu'na inceleme talimatı verilecek mi?

Kabataş Metrosu'na inceleme talimatı verilecek mi?

09 Ağustos 2016 Salı 14:43
Kabataş Metrosu'na inceleme talimatı verilecek mi?
Beşiktaş-Kabataş metro çalışmalarına ilişkin dün sosyal medyada paylaşılan bir fotoğraf büyük yankı uyandırdı. Paylaşılan fotoğrafta, kazı çalışmalarının devam ettiği bölgede yer altından çıkan tarihi yapı görülüyor. Yurttaşlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Beyaz Masa’dan bilgi talep ederken, konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.
Konuyu TBMM gündemine taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Yurttaşlar tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Beyaz Masa’dan bilgi talep edilmesine rağmen konuyla ilgili henüz bir açıklama yapılmadığını” ifade etti.
barış yarkadaş-2
KALINTILARIN AKİBETİ NE OLACAK?
Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı’nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na önerge sunan CHP’li Yarkadaş, şu soruları yöneltti:
-Bakanlığınız tarafından Koruma Kurulu’na buluntuları incelenmesi için talimat verilecek midir?
-Konuyla alakalı bakanlığınıza intikal eden bir ihbar var mıdır?
-Sosyal medyada paylaşılan fotoğrafta yapının duvarları ve yer döşemeleri net bir biçimde görülmektedir. Kalıntıların akıbetinin ne olacaktır?
-Konuyla ilgili kamuoyuna bilgi verilmesi düşünülmekte midir?

Son Güncelleme: 09.08.2016 14:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15