Kahramanmaraş'ta 'çocuklara' Kabe maketi tavaf ettirildi

Kahramanmaraş'ta '7 Yaşındayım Namaza Başlıyorum' etkinliği düzenlendi. Çocukların ailelerinin de katıldığı etkinlikte çocuklara Kabe maketi tavaf ettirildi.

23 Mayıs 2017 Salı 11:15
Kahramanmaraş'ta  'çocuklara' Kabe maketi tavaf ettirildi

 Kahramanmaraş'ta İl Müftülüğü ve Büyükşehir Belediyesi ortaklığıyla "7 Yaşındayım, Namaza Başlıyorum" etkinliği düzenlendi.

Pazar günü Maraş Abdulhamid Han Camii'nde düzenlenen etkinlik "Minik bedenler namazla buluşuyor" sözleriyle duyuruldu. Etkinliğin "çocukların namaza teşviki" amacıyla düzenlendiği bilgisi edinildi. Etkinliğe İl Müftüsü Celal Sürgeç'in yanı sıra Onikişubat İlçe Müftüsü Abdullah Demir de katıldı.

'Çocuklarınızı 10 yaşında oruca başlatın
'Birgün'ün haberine göre; Onikişubat İlçe Müftüsü Demir'in çocuklara, "Namaza başlıyorum. Bir daha bırakmayacağım. Anne babamın sözünü tutacağım. Söz mü?" ifadeleriyle seslendiği etkinlikte çocuklar Kabe maketini 'tavaf' etti.

Velilerin izlediği etkinlikte anne-babalara da seslenen İlçe Müftüsü, "Peygamber Efendimiz, 'Çocuklarınızı 10 yaşında oruca başlatın' buyuruyor. Bizim çocuklarımız 10 yaşına varmadan oruca başlayacaklar" ifadesini kullandı.

'Biz ilk görevimizi yerine getirdik
'Caminin vakıf başkanı Ömer Faruk Şirikçi de düzenlenen etkinlikle ilgili, "Biz şimdi ilk görevimizi yerine getirdik. Çocuklarımız 7 yaşında namaza başlayacak. Biz üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Kabe maketi tavaf ettirilen, ezan okutulan çocuklara etkinliğin ardından çeşitli hediyeler verildi.
 

Son Güncelleme: 23.05.2017 11:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15