Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkacak mı?

Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkacak mı?

01 Haziran 2016 Çarşamba 15:16
Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkacak mı?

Turizmciler şimdiden beklenti içine girdi!

Ramazan Bayramı tatili 9 güne çıkacak mı?

*Ramazan Bayramı'nın yaklaşmasıyla tatilin 9 güne çıkarılması merakla bekleniyor.İlk çağrı turizm sektör temsilcilerinden geldi.

Ramazan Bayramı tatili, arefe günü olan 4 Temmuz Pazartesi öğleden sonra başlayıp, 7 Temmuz Perşembe günü sona eriyor. Cuma gününün de Bakanlar Kurulu kararıyla tatil ilan edilmesi durumunda iki hafta sonu birleştirilerek tatil süresi 9 güne çıkacak. Bu yıl en kötü dönemini yaşayan turizm sektörü, 9 günlük tatilin kendileri için umut olabileceği düşüncesiyle harekete geçti.
Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED), Akdeniz Turistik Otel İşletmecileri Birliği (AKTOB), Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO), Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği (POYD) gibi oda ve dernekler, konuyla ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığı’na başvurdu. Bu konuda Bakanlar Kurulu’nun da kararını son günlere bırakmaması, insanların planlarını şimdiden yapabilmesi ve iç turizm hareketliliği açısından bir an önce açıklaması talebinde bulunuldu.
’İÇ PAZARI CANLANDIRIR’
Aradaki cuma gününün tatil edilmesi halinde iç turizm hareketliliğin canlanacağını belirten TÜROFED Başkanı Osman Ayık şöyle konuştu:
"Cuma tatil ilan edilirse insanlar ikili paket yapabilir. Baştan veya sonradan 3-5 gün arası programlayabilir. O günün tatil olması önemli. Bazı okullar da aradaki tatillerden dolayı geç kapanıyor. Bayramda böyle bir düzenleme yapılması çok iyi olur. Başka türlü de düzelme olmayacak. İç pazarı canlandıracak, hareket ettirecek hamleyi yapmak lazım. TÜROFED olarak Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bu konuda başvurumuzu yaptık. Erken açıklanması lazım. Son gün, son saniye açıklanmasının hiçbir faydası yok. İnsanların plan programı için hemen açıklanması gerekiyor. Bu karar, bayrama mutlaka bir canlılık hareketlilik getirecek. Okulların kapanması da o tarihlere denk geliyor."
’ŞİMDİDEN İLAN EDİLMELİ’
Tatil sürelerinin uzatılması ve erken açıklanmasının Antalya turizmi açısından çok önemli olduğunu belirten ATSO Başkanı Davut Çetin de şunları söyledi:
"Önümüzde Ramazan ayı durgun geçebilir, ama bayramlar bir fırsat olarak değerlendirilmelidir. Bayram günlerinde Expo programına önem verilmeli. Ramazan bayramı tatili uzatılmalı ve şimdiden ilan edilmeli. Kurban bayramı zaten hafta içi. ’Cuma günü de tatil olur’ diye düşünüyorum. Özellikle bayram günlerinde Expo etkinlikleri olmalıdır. Bayramların Antalya’ya katkı sağlayacağına inanıyorum."
Ramazan bayramı nedeniyle 5 yıldızlı otellerde de konser programları planlandı. Antalya’da Rixos Sungate Hotel’de Bülent Ersoy, Candan Erçetin ve Gripin sahne alacak. Adam&Eve Hotel’de Ozan Çolakoğlu, Kaya Palazzo Hotel’de Aşkın Nur Yengi, Ziynet Sali ve Soner Olgun sahneye çıkacak.
2016 yılı resmi tatiller listesi şöyle: Yılbaşı 1. gün 01 Ocak Cuma Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı 1 gün 23 Nisan Cumartesi Emek ve Dayanışma Günü (İşçi Bayramı) 1 gün 01 Mayıs Pazar Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı 1 gün 19 Mayıs Perşembe Ramazan Bayramı: 04 Temmuz Pazartesi (yarım gün); 05, 06, 07 Temmuz Salı, Çarşamba, Perşembe Zafer Bayramı 1 gün 30 Ağustos Salı Kurban Bayramı: 11 Eylül Pazar (yarım gün); 12, 13, 14, 15 Eylül Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe Cumhuriyet Bayramı 1,5 gün 28 Ekim Cuma 29 Ekim Cumartesi

Son Güncelleme: 01.06.2016 15:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15