Şehit Uzman Onbaşı Kahramanmaraş'da son yolculuğuna uğurlandı

Şehit Uzman Onbaşı Kahramanmaraş'da son yolculuğuna uğurlandı

24 Nisan 2016 Pazar 15:41
Şehit Uzman Onbaşı Kahramanmaraş'da son yolculuğuna uğurlandı

Şehit uzman onbaşının aynı çatışmada yaralanan bölük komutanı ve silah arkadaşlarının da katıldığı törende oğlunun tabutuna sarılıp gözyaşı döken annesi Rahime Hacımahmutoğlu'na asker parkası giydirildi. Acılı anne Hacımahmutoğlu, "Oğlumun kıyafetlerini getirin bana, o şerefsizlere ben gideceğim" diyerek ağıt yaktı.

Bitlis'te görevliyken geçici görevle gittiği Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, teröristlerin açtığı ateşle başından yaralanıp şehit olan Piyade Uzman Onbaşı 27 yaşındaki Ethem Hacımahmutoğlu'nun cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde toprağa verildi. Mardin'in Nusaybin İlçesi'nde, yürütülen operasyonlar kapsamında dün sabah Yenişehir Mahallesi'ndeki Emiregözü Anadolu Lisesi'nin bahçesinde iken terör örgütü PKK'lılarca açılan ateşle başından ağır yaralanan Piyade Uzman Onbaşı Ethem Hacımahmutoğlu, tedaviye alındığı Nusaybin Devlet Hastanesi'nde yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit uzman onbaşının cenazesi, 70'nci Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından askeri kargo uçağıyla dün akşam saatlerinde memleketi Kahramanmaraş'a getirildi. Şehit Piyade Onbaşı Hacımahmutoğlu için Andırın'da, Merkez Camisi'nin bulunduğu Kadirli Caddesi'nde öğle saatlerinde cenaze töreni düzenlendi.
Cenaze törenine; Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İmran Kılınç ve Celalettin Güvenç, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal, Garnizon Komutanı Albay Uzay Şahin, İl Jandarma Komutanı Albay Alper Kuşbaşoğlu, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, şehidin Trabzon'da yaşayan babası Ali Murat, annesi Rahime, kız kardeşleri Müge Çelik ve Merve Yağız, yakınları, Nusaybin'de birlikte görev yaptıkları ve aynı çatışmada yaralanan bölük komutanı ile silah arkadaşları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

ŞEHİT ANNESİ: BANA OĞLUMUN KIYAFETLERİNİ GETİRİN

Şehit oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu başında ağıtlar yakan Rahime Hacımahmutoğlu, isteği üzerine getirilen asker parkası giydi. Acılı anne, şehit verdiği tek oğlunun tabutunun başında ağlarken teröristlerin karşısına çıkacağını yüksek sesle defalarca yineledi. Anne Rahime Hacımahmutoğlu, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutu başında şunları söyledi:
"Canım, kuzum benim, güzel oğlum annen geldi. Kurban olur, anan kurban. Canım, canım. Ben sana kıyamam oğlum. Yandım, yandım oğlum. Böyle mi baktınız benim oğluma? Arkadaşların da geldi güzel oğlum. Trabzon'dan da geldiler oğlum. Kuzum, koruyamadım seni. Beni ömür boyu yakacaksın beni kuzum. Benim oğlum bir çitil (fidan) idi çitil. Benim biricik yavrum. Ben gözümden kıskandım. Ben nasıl gönderdim? Bana küstü oğlum, açmıyor kapısını. Oğlumun kıyafetlerini getirin bana, o şerefsizlere ben gideceğim. O şerefsizlere ben gideceğim, bana oğlumun kıyafetlerini verin. Çocuğumun kıyafetini verin ben gideceğim.  Ben koruyamadım yakışıklı oğlum. Tarık Akan gibiydi benim oğlum. Beni yaktı, kül etti, her yerim morardı."

AMELİYAT SONRASI GÖREV YERİNE DÖNMÜŞ

Türk Silahlı Kuvvetlerin'de geçen yıl göreve başlayan şehit Piyade Uzman Onbaşı Mahmutoğlu'nun 3 ay önce Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) menüsküs ameliyatı olduktan sonra rapor almayarak görev yaptığı Bitlis'e döndüğü öğrenildi.

Son Güncelleme: 24.04.2016 15:41
Anahtar Kelimeler:
şehitKahramanmaraş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15