10 bin kanser hastası Bakanlık’tan ilaç bekliyor

Kanser hastalarının kullandığı ‘Opdivo’ adlı ilacın Sağlık Bakanlığı tarafından karşılanmadığını belirten CHP’li Yarkadaş, “İnsanlar ölüme terk ediliyor” dedi

08 Kasım 2018 Perşembe 09:52
10 bin kanser hastası Bakanlık’tan ilaç bekliyor

Sağlık Bakanlığı’nın ‘Opdivo’ adlı ilacı karşılamadığı ve kanser hastası 10 bin kişinin büyük bir mağduriyet yaşadığı belirtildi. Skandala ilişkin bilgi veren eski CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “Sağlıkta devrim yaptığını söyleyenler, halkı göz göre göre ölüme terk ediyor” diye konuştu.

Halk 22 bin TL’yi nasıl verecek?
Sağlık Bakanlığı’nın kanser hastalarının ilaçlarının önemli bir kısmını hâlâ karşılamadığını aktaran Yarkadaş, şöyle konuştu:

“Sayıştay raporlarına yansıyan vurgunlar yüzünden, halka para kalmıyor. Bakanlık, OPDİVO adlı kanser ilacını hastalara temin etmiyor. Deri ve böbrek kanseri hastaları için sağlanan kolaylık, akciğer kanserine yakalananlar için gösterilmiyor. Akciğer kanserine yakalanan hastalar her ay en az 22 bin TL bulup bu ilacı almaya çalışıyor. Bu ilacı vücuda zerk ettirmek için de ayrıca 1400 TL ödüyorlar... Parası olmayanlar ise ölüme terk ediliyor.”

Akciğer kanserine yakalanan bir hastanın ilaca ödediği paranın faturasını da yayımlayan Yarkadaş, “Bakın; aile ilaca bir ay önce yine tam 22 bin TL ödemiş... SGK, Emekli Sandığı ya da BAĞ-KUR’dan emekli olan bir yurttaş bu parayı her ay nasıl verecek?” diye sordu.

Keytruda adlı ilacın muadili olarak da bilinen Opdivo’yu kullanmak zorunda olan 10 bin kişinin bulunduğunu belirten Yarkadaş, “Bu sayıyı BİMER’e yapılan başvurudan biliyorum. On bin kişi Bakanlıktan çare bekliyor. Yurttaşlarımız, eş dost ve akrabadan borç alıyor ve ilacı temin etmeye çalışıyor. Ancak her ay 22 bin TL’yi nasıl denkleştirecekler? İlacı vücuda zerkettirmek için her ay 1400 TL’yi nasıl verecekler?” ifadesini kullandı.

Son Güncelleme: 08.11.2018 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15