Instagram'da efektler sizi ele veriyor

Milyonlarca insanın hayatına dair en özel detayları büyük bir rahatlıkla paylaştığı Instagram üzerinden dikkat çekici bir araştırma gerçekleştirildi.

09 Ağustos 2017 Çarşamba 09:37
Instagram'da efektler sizi ele veriyor

Her ne kadar instagram hesaplarımızdan mutlu olduğumuz anlara dair kareler paylaşıyor olsak da yapılan bir araştırma bu paylaşımların ardında depresif bir kişilik olup olmadığımızı ortaya çıkaran ipuçları yatıyor. Harvard ve Vermont üniversitelerinden araştırmacılar depresyon tedavisi gören 166 gönüllü kullanıcının Instagram'ındaki 43 bin 950 fotoğrafı inceledi. Ortaya çıkan sonuçlar ise son derece şaşırtıcı: ‘Depresyon eğilimi olanlar kişiler daha mavi, siyah ve gri görseller paylaşıyor. Depresyonda olmayanlar parlak tonlar verip ‘Valencia' efekti kullanıyor. Depresif kişiler “Inkwell” efektini tercih ediyor.’

Son Güncelleme: 09.08.2017 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15