“ADALET SİZSİNİZ” ÇANKAYALILARLA BULUŞTU

Taşdelen: “Demokrasi için, özgürlük için mücadelemiz devam edecek. Biz de bu meşaleyi yakmaya devam edeceğiz. Yaşasın hak, yaşasın hukuk, yaşasın adalet” Çankaya Belediyesi, Halkevlerinin 87. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın sahnelediği “Adalet Sizsiniz” oyununu Çankayalılarla buluşturdu.

21 Şubat 2019 Perşembe 12:59
“ADALET SİZSİNİZ” ÇANKAYALILARLA BULUŞTU

Halkevlerinin 87. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen etkinlikler kapsamında usta oyuncular Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın sahnelediği “Adalet Sizsiniz” adlı tiyatro oyununu Ankaralılarla buluşturan Çankaya Belediyesi, sanata desteğini sürdürüyor.

M.Ö. 5. yüzyılda Atina’da Beş Yüzler Meclisi’nin ölüme mahkûm ettiği düşünür Sokrates, 1633 yılında Roma’da Engizisyon’un müebbet hapse mahkûm ettiği bilim adamı Galileo ve 1927 yılında Boston’da adaletin ölüme mahkûm ettiği iki İtalyan göçmen işçi Sacco ile Vanzetti’nin hikayelerini ele alan “Adalet Sizsiniz” MEB Şura Salonu’nda sahnelendi. Salonu dolduran sanatseverler Rutkay Aziz ve Taner Barlas’ın usta oyunculuklarıyla muhteşem bir gece geçirdi.

TAŞDELEN: “YAŞASIN HAK, YAŞASIN HUKUK, YAŞASIN ADALET”

Oyunun ardından kısa bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, Halkevlerinin 87. Yılını kutlayarak; “İki büyük ustamıza çok teşekkür ediyorum. Onları izlemek bizim için çok büyük bir şans. İyi ki varsınız, iyi ki sizin gibi özgür demokrat yürekler var” dedi. Oyunda izlenen yüzyıllar önceki davaların günümüzde de hala güncel olmasının ne denli acı verici olduğunun altını çizen Taşdelen; “Aynı eseri günümüzde de Türkiye’deki pek çok davada sergilemek mümkün. O nedenle demokrasi için, özgürlük için mücadelemiz devam edecek. Biz de bu meşaleyi yakmaya devam edeceğiz. Yaşasın hak, yaşasın hukuk, yaşasın adalet” şeklinde konuştu.

Usta oyuncu Rutkay Aziz de “Çankayamızın, Ankaramızın ve ülkemizin demokrasi, barış, özgürlük ve hukuk davasında kalmasını diliyorum ki, insanlık tarihinin tekerleği bizden yana dönsün” dedi.

Taşdelen konuşmasının ardından usta sanatçılar Rutkay Aziz ve Taner Barlas’a çiçek verdi.

Son Güncelleme: 21.02.2019 13:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15