ADANALILAR MANGAL PARKTA KEYİF YAPIYOR

ÇETİN: ADANA’YA TEMALI PARKLAR KAZANDIRIYORUZ

25 Şubat 2018 Pazar 13:37
ADANALILAR MANGAL PARKTA KEYİF YAPIYOR

Kebabıyla ünlü Adana'da, merkez Çukurova İlçe Belediyesi tarafından bahar ve yaz aylarında piknik yapmak isteyenler için açılan Mangal Park Adanalılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in Belediye Evleri Mahallesi’nde halkın hizmetine açtığı temalı parklardan olan Mangal Park’a halk akın ediyor. Özellikle hafta sonu yoğunluğun yaşandığı parkta aileler çocukları ile birlikte keyif yapıyor. Başka mahallelerden Mangal Park için Belediye Evleri Mahallesi’ne gelen vatandaşlar, kendi mahalleleri için de Mangal Park yapılmasını Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’den talep ediyor. 

ADANALILAR MANGAL PARK’A AKIN EDİYOR

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in talimatıyla Belediye Evleri Mahallesi’nde 10 dönüm alan üzerine kurulan Mangal Park’a Adanalılar yoğun ilgi gösteriyor. Geçen yıl Mayıs ayında halkın hizmetine açılan Mangal Park’ta tüm oturma gruplarının yanında, bir ailenin mangal ihtiyacını karşılayacak her türlü imkan bulunuyor. Aileler hafta sonu çocukları ile birlikte Mangal Park’a gelerek keyifli anlar yaşıyor. 

VATANDAŞ BAŞKA MAHALLELERE DE İSTİYOR 

Adana’nın ilk ve tek mangal parkına Belediye Evleri Mahallesi dışından da yoğun katılım oluyor. Mahalleliler, “Belediye Evleri Mahallesi’nde içine girilemeyen 10 dönümlük koruluğu, mangal keyfi yapılmak üzere, Mangal Park adını vererek, bizlere hediye eden Sayın  Başkanımıza minnettarız” diyerek Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkür ederken, Belediye Evleri Mahallesi dışından parka gelen vatandaşlar da Mangal Park’ın kendi mahallelerinde de açılmasını talep ediyor.

“ADANA’YA TEMALI PARKLAR KAZANDIRIYORUZ"

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Mangal Park’ın Adanalılar tarafından çok beğenildiğini belirterek, “10 dönüm alana kurulu Mangal Parkımız hem çocukların güzel bir gün geçirebileceği, hem de ailelerin yanlarına mangal almadan gelip, kebaplarını yapabileceği bir ortam.

Mangal kültürünün Adana'da ayrı bir yeri var. Hepimiz bu kültürün birer parçasıyız. Dolayısıyla, böyle bir mekanda, böyle bir ortamda, böyle bir doğada, aileler çocukları ile birlikte mangal keyfi yapıyor. Başka mahallelerden de vatandaşlarımız kendi mahallelerine de bu parktan yapılmasını istiyor. Talepleri değerlendiriyoruz. Adana’ya temalı parklar kazandırıyoruz” dedi. Çukurova'daki kişi başına düşen yeşil alanın, Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu aktaran Başkan Çetin, Turunç Sokağı, Gökkuşağı Sokağı, Satranç Park, Mangal Park ve Çanakkale Şehitler Parkı gibi konsept projelerle, sıradan park yapımının dışına çıktıklarını vurguladı.

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15