ATAŞEHİRLİLER 10 DAKİKADA 1 TON ÇÖP TOPLADI

Ataşehirliler “Sokak da evimizin bir odasıdır” diyerek, kirletilen orman alanından 10 dakikada 1 ton çöp topladı.

15 Eylül 2018 Cumartesi 13:47
ATAŞEHİRLİLER 10 DAKİKADA 1 TON ÇÖP TOPLADI

15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde milyonlarca insanın katıldığı küresel atık problemine dikkat çekmek amacıyla Türkiye genelinde büyük bir sivil toplum hareketi gerçekleşti.

 

Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz’ın da katıldığı temizlik çalışmasında zaman ilerledikçe toplanan çöpler kısa sürede bir tepeciğe dönüştü. Ormanlık alanda yapılan temizlik çalışmasında koltuktan cansız manken parçalarına kadar atığa rastlanırken Ataşehir Belediyesi ve gönüllülerden oluşan topluluk,  Kayışdağı Ormanı’nda 10 dakikada 1 ton çöp topladı.

 

Düzenlenen etkinlikte konuyla ilgili açıklama yapan İlhami Yılmaz, “15 Eylül Dünya Temizlik Günü, 2006 yılında Estonya’da bir grup tarafından sokakları temizlemek adına gerçekleştirdiği bu sivil toplum hareketi daha sonrasında dünya geneline yayılarak büyük bir farkındalık hareketi olarak devam ediyor. Biz de Ataşehir Belediyesi olarak ‘Sokak da evimizin bir odasıdır’ sloganıyla yola çıkarak bu anlamlı gününde bir araya gelerek doğamız ve çevremiz için bu hareketin bir parçası olmak için toplandık. Ülkemizde, kentimizde yaşanan çevre kirliliğine duyarsız kalmamalıyız. Doğamıza, evimizin bir odası gibi bakmalı ve onu temiz tutmalıyız, özen göstermeliyiz” dedi.

 

Ataşehir Belediyesi’nin malzeme ve ekipman desteğiyle gerçekleşen etkinliğe, Ataşehir Belediyesi başkan yardımcıları ve birçok birimin müdürü temizlik çalışmalarına gönüllü olarak katıldı.

 

Ataşehir Belediye Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Ali Çağnış,  "Yaklaşık 10 dakikada bu kadar atık topladık. Çevremize, sokaklarımıza özen göstermeliyiz. Temizlik aynı zamanda bir tasarruftur " ifadelerini kullandı.

 

15 Eylül Dünya Temizlik Günü’nde “Sokak da evimizin bir odasıdır” sloganıyla, doğayı korumak ve farkındalık oluşturmak için buluşan gönüllü çevreci Ataşehirliler dünyanın gördüğü en büyük sivil toplum hareketinin bir paydaşı olmaktan gurur duyduklarını ifade ederek etkinliği düzenleyen Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

Son Güncelleme: 15.09.2018 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15