ATEŞLİ, KAKAVA VE HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR

Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde düzenlenen; yurtiçi ve yurtdışından binlerce turistin katılımıyla gerçekleştirilen Kakava Hıdırellez Şenlikleri’nin programı belli oldu. Kakava Hıdırellez Şenlikleri’ne bir kez daha ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Bin 400 yıllık bir gelenek olan Kakava Hıdırellez Şenlikleri’nde buluşalım.  Kakava Ateşi’ni sevgi, barış ve kardeşlik için yakalım” dedi.

26 Nisan 2018 Perşembe 13:38
ATEŞLİ, KAKAVA VE HIDIRELLEZ ŞENLİKLERİ BAŞLIYOR

2017 Aralık ayında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesine giren ve Edirne Belediyesi’nin organizasyonuyla her yıl 5-6 Mayıs tarihlerinde kutlanan ve baharın gelişini müjdeleyen Kakava Hıdırellez Şenlikleri’nin programı açıklandı. Kakava Hıdırellez Şenlikleri; 5 Mayıs Cumartesi Günü Saat:12.00’de Edirne Kapalı Cezaevi yanında düzenlenecek olan 7. Geleneksel At Yarışı’yla start alacak. Kakava Şenlikleri; Saat:17.30’da Kırkpınar Yağlı Güreşleri’nin yapıldığı Sarayiçi’nde gerçekleştirilecek program ile devam edecek. Protokolün karşılanması,  açılış konuşmaları ve sahne gösterilerinin ardından dev Kakava Ateşi, bereket, sağlık, kısmet, neşe ,şans; barış, huzur ve hoşgörü getirmesi için yanacak.

6 Mayıs’taki program ise 05.00-06.00 saatleri arasında Sarayiçi’de düzenlenecek. Çeşitli gösterilerin katılımcılar ile buluşacağı şenliklerde dilekler, Dilek Ağacı’na bağlanacak, niyetler nehre atılacak. Buradaki program simit ve çay ikramının ardından son bulurken; Hıdırellez Coşkusu Saraçlar Caddesi’ne taşınacak. Saraçlar Caddesi’nde Saat:12.30’da Edirne Belediye Bandosu’nun konseri ile Edirne Belediyesi Halk Oyunları Ekibi’nin gösterisi katılımcılara güzel bir gün yaşatırken, Kakava Hıdırellez Şenlikleri yumurta kırma ve niyet çekilişi ile son bulacak.

Kakava Hıdırellez Şenlikleri’nin yaklaşık bin 400 yıllık bir gelenek olduğunu ve 2017 Aralık Ayında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesine girdiğini  ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Baharın gelişini müjdeleyen Kakava Hıdırellez Şenlikleri’ne bir kez daha ev sahipliği yapmanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Yurtiçi ve yurtdışından her yıl binlerce kişinin katıldığı şenliklerimizde Dev Kakava Ateşi’ni yine tüm dünyaya barış, sağlık ve mutluluk getirmesi için yakacağız. Bahar; Türkiye’nin en kadim şehirlerinden biri olan Edirne’de karşılamak isteyen; bu heyecana ortak olmak isteyen herkesi medeniyetler şehri Edirne’ye davet ediyorum” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15