BAŞKAN SONER ÇETİN, BEZ ÇANTA DAĞITTI

HALKIN ALIŞVERİŞ ÇANTASI BAŞKAN ÇETİN’DEN... Çukurova Belediye Başkanı ve Adayı Soner Çetin, poşet kullanımının azaltılması için atılan çevre uygulamasına destek vererek, halka ücretsiz dağıtmak için 20 bin adet bez çanta yaptırdı.

13 Ocak 2019 Pazar 15:19
BAŞKAN SONER ÇETİN, BEZ ÇANTA DAĞITTI

Vatandaşlara bez çantaların dağıtımına katılan ve halkla sohbet eden Başkan Soner Çetin, “Çevreye olan duyarlılığımızı bu konuda da göstererek, farkındalık oluşturmak istedik. Plastiğin ve poşetin kullanımının doğaya verdiği zararı uzmanlar açıklıyor. Biz de Çukurova Belediyesi olarak poşet kullanımını azaltmak ve çevreci bilinçle hareketle, yaptırdığımız bez çantaları halkımıza ücretsiz dağıtıyoruz” dedi.

Adana’da ilk Çevre Okulu’nun Çukurova’da kurulduğuna dikkat çeken Başkan Soner Çetin, tüm projelerde olduğu gibi çevre konusunda da ilkleri Adana’yla tanıştırdıklarını söyledi. Atık yağ toplama konusunda Çukurova ilçesindeki oranının Türkiye’ye örnek olduğuna işaret eden Başkan Soner Çetin, “Çevreci bir nesil yetişmesi için attığımız adımların yanı sıra, cam şişe kumbaraları, giysi toplama kutuları ve elektronik atık toplama kutularını ilçenin dört bir yanına yerleştirerek, atıkların geri dönüşüme kazandırmak için mücadele eden bir belediyeyiz. Ayrıca, ilçemizdeki tüm okullarda çevre eğitimleri verirken, diğer ilçelerdeki okullardan gelen eğitim taleplerini de geri çevirmedik ve Adana’da çevreci bilincin öne çıkmasında öncü olduk” diye konuştu.

Çukurova Belediyesi tarafından yaptırılan bez çantalar, marketlerde ve pazar yerlerinde halka dağıtıldı. Başkan Çetin, bez çanta dağıttığı vatandaşları, çevre konusunda daha duyarlı olunmaya davet ederken, gelecek nesillere güzel ve yaşanılabilir bir dünya bırakılması gerektiğini söyledi.

Bez çantaları alan vatandaşlar ise poşet uygulamasından sonra bez çanta bulmanın sorun olduğunu düşünürken, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’in yıldırım hızıyla yetişerek, sorunlarına çözüm ürettiğini söyledi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15