BİR AYDA 5 BİN TON AMBALAJ ATIĞI EKONOMİYE KAZANDIRILDI

Çevresel atıklarla ilgili çalışmalarını ara vermeden sürdüren Çankaya Belediyesi, her ay binlerce ton ambalaj atığının toplanmasını sağlayarak ekonomiye büyük katkı sağlıyor.

23 Mayıs 2018 Çarşamba 12:02
BİR AYDA 5 BİN TON AMBALAJ ATIĞI EKONOMİYE KAZANDIRILDI

Çankaya Belediyesi ambalaj atıklarının toplanmasını sağlayarak hem çevreye hem de ülke ekonomisine büyük katkı sağlıyor. Çankaya’yı daha temiz ve yeşil hale getirerek çevre bilincini arttırmak amacıyla hız kesmeden süren çalışmalar kapsamında her ay tonlarca çevresel atık toplanarak geri dönüşüme kazandırılıyor.

 

HEM DOĞAYA HEM EKONOMİYE KATKI

Son bir ayda yapılan çalışmalar kapsamında 5 bin 165 ton ambalaj atığı toplanmasını sağlayan Çankaya ekipleri, 231 iç mekan kutusu ile 7 adet konteyner ve kumbara dağıttı.

Ambalaj atıklarının toplanarak geri dönüşüme kazandırılmasının yanı sıra bitkisel atık yağlar, piller ve elektronik atıkların da toplanmasını sağlayan Çankaya Belediyesi, bu çalışmalar ile zararlı atıkların doğaya karışmasının önüne geçerek aynı zamanda ülke ekonomisine de önemli ölçüde katkı sağlamış oluyor.

 

NEDEN GERİ DÖNÜŞÜM?

-Geri dönüştürülen bir ton cam atıkla 100 litre petrol tasarrufu sağlanıyor.
-Plastik atıklardan elyaf içeren tekstil ürünleri, atık soru boruları ve marley gibi malzeme üretimi yapılıyor. 
-Sadece bir metal içecek kutusunun geri dönüşümünden elde edilen enerjiyle 100 Watt’lık bir ampul 20 saat çalıştırılabiliyor.
-Geri dönüştürülen bir ton kağıt/karton atıkla 17 ağaç kurtarılıyor.
-Kompozit ambalaj atıklarının geri dönüşümünden karton koliler, yalıtım malzemeleri ve mobilya gibi ürünler üretiliyor.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15