Bozkırın Tezenesi'ne Sarıyer'de anma

Sarıyer Belediyesi Ünlü Halk Ozanı, "Bozkırın Tezenesi" Neşet Ertaş için Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde anma gecesi düzenledi.

22 Ocak 2017 Pazar 08:56
Bozkırın Tezenesi'ne Sarıyer'de anma

Ustalara saygı kapsamında düzenlenen etkinlik Can Dündar tarafından hazırlanan "Garip: Neşet Ertaş Belgeseli"nden bir bölümün gösterilmesiyle başladı. Şefliğini Zafer Gündoğdu'nun yaptığı Sarıyer Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu'nun Neşet Ertaş türküleriyle devam eden gecede konuk sanatçılar Ali Şahin, İsmail Altunsaray, Zeynep Başkan ve Erol Parlak sahne aldı. 
 
Genç: Neşet Ertaş'ı Anlama Zamanı

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Neşet Ertaş için düzenlenen programın ertelenmiş bir program olduğunu kaydederek başladığı konuşmasında; Türkiye’nin kritik günlerden geçtiğini söyleyerek Neşet Ertaş’ın sözlerini anlayanların çok daha farklı davranmasının kaçınılmaz olduğunu vurguladı. Genç: “Burayı dolduranlar da bunun bir göstergesi. Aslında Türkiye’yi yönetmek çok kolay. Anahtar, birazcık sevgi.” dedi. Başkan Şükrü Genç, Bedri Rahmi Eyüpoğlu’nun "Türküler Dolusu" şiirinnden bölümler okudu. “Zifiri karanlıkta gelse şiirin hası/ Ayak seslerinden tanırım/ Ne zaman bir köy türküsü duysam/ Şairliğimden utanırım.” Yollarımız açık olsun” dedi.

Neşet Ertaş hayranları tarafından yoğun ilgi gösterilen gecenin sonunda koro ve geceye katılan tüm sanatçılar hep birlikte Neşet Ertaş'ın "Tatlı Dillim Güler Yüzlüm", "Nar Danesi", "Kaşların Karasına" türkülerini seslendirdiler.

Son Güncelleme: 22.01.2017 09:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15