Büyük rekor: 1 yılda 24 bin kişiye sağlık hizmeti

​Her yıl binlerce vatandaşa sağlık hizmeti veren Çankaya Belediyesi 2016 yılında, birinci basamak sağlık hizmetinden ağız ve diş sağlığı hizmetine, hasta naklinden sağlık eğitimlerine kadar 23 bin 627 kişiye sağlık hizmeti sundu... Başvuranların sağlık güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın hizmet veren Çankaya Belediyesi, tüm sağlık hizmetlerini ücretsiz veriyor.  

05 Ocak 2017 Perşembe 13:26
Büyük rekor: 1 yılda 24 bin kişiye sağlık hizmeti

Çankaya Belediyesi, 2016 yılında 23 bin 627 kişiye ücretsiz sağlık hizmeti verdi. Mithatpaşa Caddesinde bulunan Çankaya Halk Sağlığı Merkezi ile semtlerde bulunan 4 sağlıkevinde, vatandaşlara evde sağlık, hasta nakli, ağız ve diş sağlığı, okullarda ve halk sağlığı merkezinde sağlık eğitimleri, birinci basamak sağlık ve hemşirelik hizmetleri gibi geniş bir çerçevede hizmet veren Çankaya Belediyesi, vatandaşların sağlık güvencesi olup olmadığına da bakmadı.

Sağlığın en temel insan hakkı olması anlayışıyla ücretsiz sağlık hizmeti veren Belediye, 6 bin 588 doktor, 6 bin 205 diş hekimi, 3 bin 354 de birinci basamak hemşirelik hizmeti verdi. Ayda ortalama bin 345 vatandaşa bu hizmetleri sağlayan Belediye, çocukların erken yaşta edinmeleri gereken ağız ve diş sağlığı eğitimlerine de ağırlık verdi. Okullarda 1008 öğrenciye eğitim veren belediye bünyesinde görev yapan diş hekimleri, 629 çocuğa da ağız-diş sağlığını koruma amaçlı florlama işlemi yaptı. Sağlık eğitimleri konusunda da çalışma yapan Belediye sağlık görevlileri, 451 kişiye kadın sağlığı, ilk yardım, hijyen gibi konularda eğitim verdi. Sağlık ekipleri, 4 bin 125 vatandaşa evde sağlık hizmeti verirken bin 267 hastanın da ambulansla hastane ve evi arasındaki naklini sağladı.   

AYIRIMSIZ HİZMET

Sağlık hizmetlerinin tüm vatandaşlar için ücretsiz olması gerektiğini belirten Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Hangi siyasi görüşten olduğuna bakmadan ve ayırım yapmadan hizmet verdiğimiz sağlık hizmetine erişimi kolaylaştırdık. İhtiyacı olan evinde sağlık hizmeti alabildiği gibi bu dönem hizmete açtığımız Çankaya Halk Sağlığı Merkezimizde ya da semtlerdeki sağlık evlerimizde hizmet alabiliyor. Çankayalılar hizmetlerimizden gönül rahatlığıyla yararlanabilirler. Çankaya için göreve geldiğimiz andan itibaren her alanda Çankayalıların mutluluğu ve konforu için çalışıyoruz” diye konuştu.  

5 NOKTADA SAĞLIK HİZMETİ

Çankaya Belediyesi sağlık evlerinde, ağız ve diş sağlığı konusunda, diş çekimi, dolgu, diş taşı temizliği, hemşirelik hizmeti kapsamında ise pansuman, enjeksiyon, tansiyon ölçümü ve yara bakımı gibi konularda sağlık hizmeti veriliyor. Çankaya Belediyesi’nin sağlık hizmetlerinden yararlanmak isteyen Çankayalılar için Sağlıkevi adresleri şöyle;

Çankaya Halk Sağlığı Merkezi; Mithatpaşa Cad. No: 52 Kızılay

Mürsel Uluç Mah. Sağlıkevi ; Mürsel Uluç Mah. 113. Sok. No: 64 Dikmen-İlker
Çelikkale Sağlıkevi ; Aydınlar Mah. Çelikkale Sok. No: 14 Dikmen
Prof. Dr. Nusret Fişek Sağlıkevi ; Sancak Mah. Turan Güneş Bulvarı 516. Sok. No: 4 Yıldız
Turgut Varol Sağlıkevi ; Kahire Cad. Birlik Mah. No: 3 Çankaya

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15