Çankaya'da 122 yeni "Şanslı" yuvasına kavuştu

Çankaya'da 122 yeni "Şanslı" yuvasına kavuştu

09 Ağustos 2016 Salı 13:36
Çankaya'da 122 yeni

 

Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’nde yaşamını sürdüren 122 Şanslı, Temmuz ayında yeni yuvasına kavuştu.
Sokak hayvanlarına yönelik çalışmalarını aralıksız sürdüren Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, Temmuz ayı içerisinde 122 Şanslıya yeni yuva buldu. “Şanslı’nın Şansı Olun” projesi kapsamında devam eden çalışma kapsamında barınaktan sahiplenilen hayvanın aşıları da ücretsiz olarak Çankaya Belediyesi tarafından yapılıyor.
Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin Temmuz ayı faaliyet raporuna yansıyan diğer veriler ise şu şekilde; ay içerisinde 166 karma, 88 Bronchin ve 131 Kuduz olmak üzere toplam 385 aşı yapıldı. 
BİN 742 SOKAK HAYVANINA TEDAVİ
Yasalara uygun bir şekilde bölgesinden toplanan 254 sokak hayvanı, gerekli tedavi işlemleri uygulanıp, kısırlaştırma işlemleri yapıldıktan sonra alındığı bölgeye bırakıldı. Tüm bu çalışmaların yanı sıra uzman veteriner hekimlerin görev yaptığı Çankaya Belediyesi Sahipsiz Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde, bin 742 hayvana da farklı tedavi işlemleri yapıldı.
======
BİRLİK DE RENGARENK! Öte yandan "Çankaya Kaldırımı" adıyla marka haline gelen renkli desenli asfalt kaldırım uygulaması tüm ilçede yaygınlaşmaya devam ediyor. Son olarak Birlik Mahallesi'nde çalışmalarını hızlandıran ekipler aynı anda beş sokağın tüm kaldırımlarını yeniledi. Birlik de rengarenk bir görünüm kazandı.
Çankaya Belediyesi, dayanıklılığı ve uzun ömürlü olması nedeniyle tercih edilen ve "Çankaya Kaldırımı" adıyla "marka" haline gelen renkli desenli asfalt kaldırım uygulamasını tüm ilçede yaygınlaştırmaya devam ediyor. Ağustos ayı başında Birlik Mahallesi'nde çalışmalarını hızlandıran ekipler, aynı anda beş sokağın tüm kaldırımlarını yeniledi. Birlik Mahallesi Pazaryeri çevresi ile 461, 462, 463 ve 465'inci sokaklardaki kaldırım yapımını bitiren ekipler, renklendirme çalışmalarını da tamamlıyorlar. Ekipler planlanan takvim çerçevesinde mahalledeki çalışmalarını 2 hafta içinde bitirecekler.
ÇANKAYA BİRLİK
HEDEF 207 BİN METREKARE
Çankaya Belediyesi, 269 bin metrekare renkli desenli asfalt kaldırım ile donattığı sokaklarda 2016 yılı itibariyle 207 bin metrekare daha kaldırım döşemeyi hedefliyor. İlçede yer alan 124 mahallenin büyük bir bölümünde renkli desenli asfalt kaldırım uygulamasını hayata geçiren Çankaya Belediyesi, bu yıl 4 bölgede 157 bin metrekare kaldırım ile bölge parklarında 50 bin metrekare desenli kaldırım olmak üzere toplamda 207 bin metrekare renkli desenli asfalt kaldırımı Çankaya sokaklarına serecek.

Son Güncelleme: 09.08.2016 13:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15