Çankaya'da Elazığ havası: 'Harput Parkı'

Çankaya Belediyesi yeni bir park daha hizmete sundu. Mutlukent Mahallesi’nde yer alan Harput Parkı, Elazığlı milletvekilleri, sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla açıldı.

24 Mayıs 2017 Çarşamba 15:31
Çankaya'da Elazığ havası: 'Harput Parkı'

Çankaya Belediyesi yeni parklarının açılışlarını birbiri ardına sürdürüyor. Sancak Mahallesi’nde, geçtiğimiz hafta Tayfun Talipoğlu Parkı’nın açılışını yapan Belediye, şimdi de Mutlukent Mahallesi’nde yapımı tamamlanan Harput Parkı’nı açtı.

Çankaya Belediyesi Bin Çocuk Korosu Sanatçılarının seslendirdiği Elazığ yöresi türküleri ve HOY-TUR Halk Dansları Topluluğu’nun gösterilerinin ardından konuşan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, her hafta açılış ve temel atmalarla Çankaya’nın en büyük yatırım planının sürdüğünü söyledi.

TAŞDELEN: “BELEDİYECİLİK YÜREĞİNDE İNSAN SEVGİSİ OLANLARIN İŞİDİR”

“İki amacımız var; birincisi belediyeciliğin sosyal demokratların işi olduğunu, yüreğinde insan sevgisi olanların, kamu yararını düşünenlerin işi olduğunu kanıtlamak. İkincisi ise Mustafa Kemal Atatürk’ün ilçesi Çankaya’da hizmetlerimizle Atatürk’e layık olmaktır” diye konuşan Taşdelen, Harput ve Elazığ kültürünün engin bir kültür olduğunun altını çizerek Harput Parkı’nı açmaktan dolayı mutluluk duyduğunu belirtti. Taşdelen, parkın yapımını üstlenen Timtaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çakan’a da teşekkür etti.    

ELAZIĞLILARDAN TEŞEKKÜR

Harput Parkı’nın yapımına destek veren Timtaş A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çakan ise konuşmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Çakan; “Toprağı parsel olarak değil yeşil olarak gördüğü için ve Elazığlıların özlemi Harput’u simgesel olarak burada yaşattığı için Elazığlılar adına Çankaya Belediye Başkanımız Alper Taşdelen’e teşekkür ediyorum” dedi.  

HİZMETLER VATANDAŞI MEMNUN EDİYOR

Çankayalıların yapılan hizmetlerden memnun olmasının kendilerini de mutlu ettiğini ve vatandaşlarla bir araya geldiklerinde bu memnuniyeti sık sık duyduklarını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Çankaya İlçe Başkanı Selçuk Dereli’nin ardından kürsüye gelen Cumhuriyet Halk Partisi Ankara İl Başkanı Adnan Keskin de kısa bir konuşma yaptı. Çankaya Belediyesinin açılış ve temel atmalarına yetişemediklerini dile getiren Keskin; “Çankaya Cumhuriyetin kalesi. Çankaya CHP’nin en yüksek oy aldığı ilçe. Yapılan hizmetler nedeniyle oylarımız da giderek yükseliyor” ifadelerinde bulunarak Alper Taşdelen’e ve çalışma arkadaşlarına teşekkür etti.

YÜZDE 88 YEŞİL ALANA SAHİP

Konuşmaların ardından törenle Harput Parkı’nın açılışı yapıldı. Açılışına; Elazığ Milletvekilleri, Çankaya Belediyesi eski Başkanı Doğan Taşdelen, Elazığ Kültür Derneği Başkanı Haşim Çakıroğlu, Elazığ Vakfı Başkanı Mehmet Çağlar, muhtarlar ve çok sayıda vatandaşın da katıldığı Harput Parkı, Mutlukent Mahallesi 1979. Cadde ile 2067. Sokak kesişiminde yer alıyor.

2 bin 625 metrekare ve 495 metrekare büyüklükteki iki parçadan oluşan park, toplamda 3 bin 120 metrekare alana sahip. İçinde, 100 metrekare çocuk oyun alanı ve oturma alanları bulunan Harput Parkı,  2 bin 770 metrekare yeşil alanıyla bölge halkına hizmet edecek.   Bin 365 metrekaresi çim alan olan ve otomatik sulama sistemi ile sulanacak yeni park, yürüyüş yolu, geçiş alanları ve oturma mekanlarında kullanılan 250 metrekare sert zemin dışında toplamda yüzde 88 yeşil alan oranıyla bölgenin en yeşil parklardan birisi.

Son Güncelleme: 24.05.2017 15:33
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15