Çankaya'da kaçağa yer yok

Çankaya Belediyesi planlı ve sağlıklı bir kent için 2017 yılında 200 gecekondunun yıkım programını hazırladı. 2016 yılında 503 gecekondu yıkımını yapan Belediye, yeni yılda da kaçak yapılaşmaya izin vermeyecek.

13 Şubat 2017 Pazartesi 11:22
Çankaya'da kaçağa yer yok

Nüfus artışı, hızlı kentleşme, altyapı ve planlama yetersizliği nedeniyle büyük kentlerin en büyük sorunu olan gecekondular, Çankaya’da yok oluyor. Kentleşmeye yönelik adımlarını planlı ve sağlıklı bir merkez üzerine inşa eden Çankaya Belediyesi, 2017 yılında 200 gecekondu, 400 kaçak yapı ve 200 gecekonduyu da vatandaşın talebi üzerine yıkacak.

Kaçak yapıların vatandaşların hem can hem de mal güvenliğine risk oluşturduğu endişesiyle yasal mevzuatı bir an önce işleten Çankaya Belediyesi ekipleri, yıkım planlarını da vatandaşları mağdur etmeden gerçekleştiriyor. Boş gecekonduların yıkımlarını gerçekleştiren ekipler, gecekondu dolu olduğu takdirde ise öncesinde gerekli uyarılarda bulunarak çalışmalarını yapıyor.

2016 yılında 503 gecekondunun yıkımını gerçekleştiren ekipler ayrıca park, yol, yeşil ve kamu alanı ihlali olan 200 noktada da Çankaya Belediyesi Encümeninin vermiş olduğu kararı uyguladı. 

Son Güncelleme: 13.02.2017 11:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15