ÇANKAYA’DA KENT TARIMI YAYGINLAŞIYOR

Çankaya Belediyesi, Mutlukent Mahallesi’nde hizmet vermeye devam eden Kent Tarım Eğitim ve Uygulama Merkezi’ne Öveçler’de yapımı tamamlanmak üzere olan bir yenisini daha ekliyor.

24 Şubat 2018 Cumartesi 10:49
ÇANKAYA’DA KENT TARIMI YAYGINLAŞIYOR

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in 2015 yılında Mutlukent Mahallesi’nde hizmete açtığı Kent Tarım Hobi Evi’ne bir yenisi ekleniyor. 1000’in üzerinde vatandaşın sebze yetiştiriciliği ve tarımsal teknikler hakkında eğitimler aldığı Kent Tarım Hobi Evi’nin adını “Kent Tarım Eğitim ve Uygulama Merkezi” olarak değiştiren Çankaya Belediyesi, bu alanda ikinci merkezini de açmaya hazırlanıyor.

7’den 70’e Çankayalıların yoğun ilgi göstermesi üzerine harekete geçen Çankaya Belediyesi, Mutlukent Mahallesi’nin ardından Ata Mahallesi’nde hizmete girecek ikinci merkezin yapımını tamamlamak üzere. Öveçler Ata Yeşil Koridoru Parkı içinde yapılan yeni merkez, 200 metrekare büyüklüğünde 40 kişinin eğitim alacağı kapasitede olacak.

BAHARDA AÇILACAK

Ankara’da belediye olarak bir ilki gerçekleştirdiklerini ve vatandaşların toprakla haşır neşir olması için 2015 yılında Mahalle Bostanı kurduklarını kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, “Halkımızın isteği doğrultusunda kurduğumuz 2 bin metrekarelik eğitim ve uygulama alanından 1000’in üzerinde vatandaşımız yararlandı. Amacımız hem teorik hem de pratik eğitim vermekti. Geçen sürede bunu uygulamasını çok net bir şekilde gördük. Hiçbir kimyasal madde kullanılmadan tarımsal üretim yapılabilen mini tarım alanında, bir yandan ekolojik bostan kültürünü yaşatmayı bir yandan da yerel tohumların gelecek nesillere taşınmasını amaçladık. Buradan yararlanan vatandaşlarımızda büyük bir memnuniyet gördük. İkincisini de uygun bir alanda inşa etmeyi uygun gördük. Bahar aylarında hizmete açmayı planlıyoruz. Kent ortasında toprakla buluşmanın stres atma, üretme mutluluğu gibi çok olumlu katkıları var. İnsanımızın mutlu olması için çalışmaya devam edeceğiz. Buradan engelli vatandaşlarımız da yararlanabilecek” şeklinde konuştu.

ENGELLİLER İÇİN ÖZEL BOSTAN

Mutlukent’teki ilk merkezde olduğu gibi doğal üretim yöntemleriyle “temel sebzecilik”, “mevsimsel sebzecilik”, “budama”, “aşılama”, “kompost yapımı”, “yağmur hasadı” gibi konularla ilgili bilgilerin verileceği yeni merkezde de uygulama bostanı bulunacak. Çankaya Belediyesince çalışmalarında sona yaklaşılan merkezde bir ilk olarak engelliler için özel bostan alanı da oluşturulacak. Ata Kent Tarım Eğitim ve Uygulama Merkezi’nin bahar aylarında açılması planlanıyor.

Son Güncelleme: 24.02.2018 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15