ÇANKAYA’DAN 7/24 KÜTÜPHANE HİZMETİ

Çankaya Belediyesi 7/24 açık kütüphaneleriyle farkını ortaya koyuyor. Temizlik işçilerinin çöpten çıkardığı kitaplarla oluşturduğu 25 bin kitaplık kütüphane ve Çankaya Evleri bünyesinde açtığı kütüphanelerle her yaştan insana hizmet götüren  Çankaya Belediyesi, ülkenin dört bir yanındaki kütüphanelere destek olmaya devam ediyor.

18 Ocak 2019 Cuma 12:29
ÇANKAYA’DAN 7/24 KÜTÜPHANE HİZMETİ

Çankaya Belediyesi 7/24 açık kütüphaneleriyle farkını ortaya koyuyor. Temizlik işçilerinin çöpten çıkardığı kitaplarla oluşturduğu 25 bin kitaplık kütüphane ve  Çankaya Evleri bünyesindeki kütüphanelerle her yaştan insana hizmet götüren Çankaya Belediyesi ülkenin dört bir yanındaki kütüphanelere destek olmaya devam ediyor.

Kitap okuma alışkanlığının yaygınlaştırılması amaçlayan Çankaya Belediyesi, aynı zamanda özellikle üniversite öğrencilerinin rahat bir ortamda ders çalışmasına olanak sağlayan kütüphaneler açtı. 

Çankaya Belediyesinin sahip olduğu en büyük kütüphaneyi çöpten çıkan kitaplarla kurulan Temizlik İşleri Şantiyesi’ndeki kütüphane. Çankaya Belediyesinin duyarlı temizlik işçilerinin çöpten buldukları kitapları yeniden okunabilir hale getirmesiyle oluşturulan kütüphanede kitapların sayısı bağışlarla birlikte 25 bine ulaştı. Eski bir tuğla fabrikasının restore edilmesiyle raflarda yerini alan kitaplar şimdi birçok öğrenciye ulaşıyor. Farklı konseptiyle ilgi odağı olan kütüphane hemen her gün birçok kitapsevere ev sahipliği yapıyor.

Çankaya Evleri içerisinde de kütüphaneler oluşturan belediye, 100. Yıl ve Zübeyde Hanım Çankaya Evlerindeki kütüphanelerle bölge halkına 7/24 hizmet veriyor. Özellikle öğrenci nüfusunun yoğun olduğu 100. Yıl Mahallesi’nde bulunan kütüphaneye olan ilgi alanın genişletilmesiyle sonuçlandı. Genç bir Çankayalının Belediye Başkanı Alper Taşdelen’den “daha geniş bir kütüphane” ricasını karşılıksız bırakmayan Taşdelen 100. Yıl Kütüphanesini daha geniş bir alana taşıdı.

Birçok farklı olanağı sunan Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri içerisinde yer alan kütüphane ise konforlu ve geniş iç dizaynı ile birçok kişinin tercihi oldu. Çankaya Belediyesinin ayrıca Sokullu Çankaya Evi içerisinde de kütüphanesi bulunuyor.

Bünyesindeki kütüphanelerin yanı sıra gerek Başkentte bulunan kütüphanelere gerekse ülkenin dört bir yanındaki kütüphanelere de destek vermeyi görev edinen Çankaya Belediyesi Çiğdem Mahallesi’nde bulunan Oğuz Tansel Halk Kütüphanesine bina tahsis etti. Belediye ülke genelindeki özellikle köy okullarının kütüphanelerine ise 27 bini aşkın kitap ulaştırdı.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15