Ceren, 'Hayalim' Dediği Akülü Aracına Kavuştu

22 yıldır akülü sandalye özlemi olan Mersinli Ceren Özdemir’e, Adana’dan yardım eli uzandı. Ceren’in akülü araç ihtiyacını öğrenen Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, anında ekiplere talimat vererek, Mersin’de yaşayan kıza aracın teslim edilmesini istedi.

14 Temmuz 2017 Cuma 10:24
Ceren, 'Hayalim' Dediği Akülü Aracına Kavuştu

Ekiplerin sandalyeyi ulaştırdığı Ceren’in ve annesi Hatun Yılmaz’ın mutluluğu gözlerinden okunurken, Belediye Başkanı Soner Çetin, “Ceren’in yüzünün gülmesi bize yetti. Artık biliyorum ki, Ceren dışarı çıktığında çok mutlu olacak. Ne Ceren, ne de diğer engelli yurttaşlarımız hiçbiri yalnız değiller” dedi.


CEREN’İN YARDIMINA SONER ÇETİN YETİŞTİ

Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Mersin’de yaşayan 22 yaşındaki Ceren Özdemir’e çok istediği akülü sandalyeyi gönderdi. Ceren’in akülü sandalye hayalini öğrenen Başkan Çetin, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Çukurova Halk Masasına bağlı ‘Başkan Çukurova’yı Dinliyor’ ekibine talimat vererek, sandalyenin hemen temin edilmesini ve Ceren’e ulaştırılmasını istedi. Sandalyeyi Ceren’e ulaştırmak için yola çıkan ekipler, Ceren’in Mersin’in Akdeniz İlçesi Mesudiye Mahallesi’nde oturduğu evine giderek, en büyük hayalini gerçekleştirdi. Çok şaşıran ve mutluluğu gözlerinden okunan Ceren, Belediye Başkanı Soner Çetin ile telefonda görüşerek, teşekkürlerini dile getirdi. Aniden gelen böyle bir yardımı beklemediğini ve çok duygulandığını söyleyen anne Hatun Yılmaz "Akülü aracı bize Adana’dan gönderen sayın Soner Çetin’e teşekkürlerimi sunuyorum. Engelli kızıma sahip çıktığı için sağ olsun, var olsun, Allah ondan razı olsun" diye konuştu.


“ONUN MUTLULUĞU BİZİM SEVİNİCİMİZ”

22 yıldır akülü araç özlemi olan Ceren, ilkokul diplomasını yeni almış ve ortaokula kaydını yaptırmış. 9 ay sonra engelli memur kadrosu için kuraya girmeyi bekleyen Ceren’in tek hedefi, üniversitede psikoloji eğitimi alarak engelli arkadaşlarına yardımcı olmak. Ceren’in bundan sonraki yaşamında hep yanında olacaklarını ifade eden Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, “Ceren’in yüzünün gülmesi bize yetti. Artık biliyorum ki, Ceren dışarı çıktığında çok mutlu olacak. Ceren kızımızın bundan sonra hep yanındayız ve destekçisiyiz. Ne Ceren, ne de diğer engelli yurttaşlarımız hiçbiri yalnız değiller. 22 yıldır kızına gül gibi bakan Anne Hatun hanıma saygılarımı sunuyor Ceren kızımızın da gözlerinden öpüyorum” dedi.

Son Güncelleme: 14.07.2017 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15