ÇOCUKLAR, VELOCİRAPTOR İLE TANIŞTI

Türkiye’nin ve Balkanların en büyük çocuk müzesi; Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ni 29 Ekim’de hizmete sunacak olan Edirne Belediyesi; müzede sergilenecek dinozorlardan biri olan Velociraptor’ı hafta sonu çocuklarla tanıştırdı. En hızlı dinozorlardan biri olarak bilinen ve zekasıyla filmlere de konu olan  Velociraptor Replikası çocukların ilgi odağı oldu.

22 Ekim 2018 Pazartesi 13:37
ÇOCUKLAR, VELOCİRAPTOR İLE TANIŞTI

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ın vizyon projelerinden biri olan 12 bin metrekarelik bir alanda kurulan Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi; büyük güne hazırlanıyor.  Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ni 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda cumhuriyetin çocuklarına hediye edecek. Çocukların yaparak ve yaşayarak öğrenecekleri çocuk müzesine Edirneliler şimdiden büyük ilgi gösterdi. Birçok aile hafta sonu çocuklarını da alarak çocuk müzenin yapıldığı alana akın etti.

Öte yandan 75-71 milyon yıl önce, geç Kretase döneminde yaşadığı tahmin edilen etobur bir dinozor türü olan Velociraptor, Erasta AVM’de çocuklarla tanıştı. En hızlı dinozorlardan biri olarak bilinen ve zekası ile filmlere konu olan Velociraptora çocukların ilgisi büyük oldu. Çocuklar Velociraptora dokunarak merakını giderdi.   Müzede görev yapacak olan eğitmenler tarafından müzenin tanıtım broşürleri dağıtıldı.

Bu arada müze alanı 29 Ekim tarihine kadar ziyaretçilere kapatıldı. Belediyeden yapılan açıklamada, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılışını gerçekleştireceğimiz Hasan Ali Yücel Çocuk Müzesi’ne göstermiş olduğunuz yoğun ilgi için teşekkür ederiz. Ancak açılış hazırlıklarımız devam etmektedir. Bu nedenle müzeye girişlerin 29 Ekim Pazar Günü’ne kadar ziyarete kapalı olduğunu kamuoyuyla paylaşmak isteriz. Bu konuda bizlere ve sahada görevli arkadaşlarımıza gerekli anlayışı göstermenizi dileriz” denildi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15