EBEVEYNLERE ÇOCUKLARI KORUMA EĞİTİMİ

Çankaya Belediyesi, kreşlerinde okulöncesi eğitim alan çocukların ebeveynlerine, “3-6 Yaş Çocuklarda Temel Cinsel Eğitim ve İstismardan Korunma Yöntemleri” semineri düzenledi. Belediyenin 14 kreşinde veliler davet edilerek gerçekleşen seminerleri, Uzman Psikolog Gülcan Alıtkan verdi.

20 Nisan 2019 Cumartesi 10:25
EBEVEYNLERE ÇOCUKLARI KORUMA EĞİTİMİ

Çocukların eğitimi konusunda titiz ve önemli çalışmalar yürüten Çankaya Belediyesi, çocukların cinsel eğitimi ve cinsel istismardan korunmaları yöntemleri hakkında bilinç kazandırmak adına velilere yönelik seminer düzenledi. E&E Psikolojik Danışmanlık ve Eğitim Merkezi işbirliği ile Uzman Psikolog Gülcan Alıtkan tarafından verilen seminerler, Çankaya Belediyesinin tüm kreşlerinde gerçekleşti. Ebeveynlerin yoğun olarak ilgi gösterdiği seminerler, çocukların doğru eğitilmeleri konusunda rehber oldu.

Anne-Baba katılımıyla gerçekleşen seminerlerde, Cinsel eğitim nedir?, Cinsel eğitim vermek neden gereklidir?, Cinsel eğitim ne zaman başlar?, Çocuklarımızı cinsel eğitim konusunda ne kadar aydınlatmalıyız?, Yaptığımız yanlışlar nelerdir?, Sordukları sorulara nasıl cevap vereceğiz?, Çocuklarımıza bedenlerini korumayı nasıl öğretmeliyiz? soruları yanıt buldu.   

Seminerde, çocuklara cinsel eğitim vermenin onların kendi bedenini ve karşı cinsin bedenini tanımasına ve çocuğun bedenine ait sorumlulukları yerine getirmeyi öğrenmesini sağladığına vurgu yapılarak, başkalarından öğrenilen yanlış bilgilerin cinsel yaşantıda sorunlara neden olabileceğinin altı çizildi. Cinsel eğitimin, taciz gibi kaygı verici durumlardan korunmada önemli rol oynadığının belirtildiği seminer, okulöncesi dönemde ve okul döneminde sistemli olarak cinsel eğitim verilmediği için bu eğitimin ebeveynlere düştüğüne dikkat çekildi. Ebeveynlerin donanımlı olmasının, bu sürecin ve eğitimin tamamen normal gelişim sürecinin bir basamağı olarak kabul edilmesi ve bu konuda eğitim verirken gelişimsel özelliklerin de göz önünde bulundurulması açısından büyük önem taşıdığı ayrıca belirtildi.

Son Güncelleme: 20.04.2019 10:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15