Edirne AĞAÇLARLA nefes alacak

Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, fiziksel ömrünü yitirmiş ağaçların yerine şehir peyzajına ve iklimine uygun 60 adet oya ağacı (Lagerstroemia) fidanının dikimini gerçekleştirdi.

21 Şubat 2017 Salı 14:54
Edirne AĞAÇLARLA nefes alacak

Yoğun kış şartlarında; rüzgar, kar birikmesi, yağmur ve toprak yumuşaması gibi nedenlerle zarar görerek devrilen; hastalık ve kuraklık nedeniyle fiziksel ömrünü yitirmiş olan ağaçlar; can ve mal güvenliğinin sağlanması adına Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından yerlerinden söküldü.

Sökülen ağaçların yerine özellikle ana arterlerde araba ve yaya geçişine engel olmayacak, hava şartlarından etkilenmeyecek, yol ve binaların temellerine zarar vermeyecek ve şehir peyzajı ile şehir iklimine uygun 60 adet oya ağacı fidanının dikimi gerçekleşti.

Oya ağacı fidanlarının tekniğine uygun bir şekilde dikiminin gerçekleştirildiğini ifade eden Edirne Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, kenti güzelleştirmek ve ekolojik dengeyi sürdürebilmek adına çalışmalara devam edeceklerini ifade etti.

KIRILAN BORDÜRLER TAMİR EDİLDİ

Öte yandan Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, araç çarpması sonucu zarar gören ve kentin görünümünü kötü etkileyen bordürlerin tamirini gerçekleştirdi.

Edirne’nin en işlek kavşaklarından biri olan Eski Camii Kavşağı’ndaki küplü havuzun çevresini kaplayan bordürler, aracın çarpması sonucunda zarar gördü. Kentin en önemli noktalarından biri olan özellikle Selimiye Cami’ni ziyaret etmek için gelen turistlerin geçiş güzergahı olan küplü havuzun çevresini kaplayan bordürler, Edirne Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından zaman kaybetmeden onarılarak, eski görünümüne kavuşturuldu.

İlk olarak zarar gören bordürlerin yer aldığı zeminin düzlendiğini daha sonrada bordürlerin onarılarak eski görünümüne kavuşturulduğunu ifade eden ekipler, kent genelinde çalışmaların devam ettiğini söyledi.

===========

KATI ATIK TESİSLERİNİN İŞLETİLMESİ 29 YILLIĞINA KİRAYA VERİLECEK

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği (EDİKAB) Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’nin işletmesini 29 yıllığına kiraya verilmesi için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve EDİKAB Encümen Üyelerine yetki verildi.

Edirne Katı Atık Yönetim Birliği’nin Olağanüstü Toplantısı Edirne Belediye Başkanı ve Katı Atık Yönetim Birliği Başkanı Recep Gürkan’ın başkanlığında Edirne Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.Bir önceki toplantıya ait tutanakların okunmasıyla başlanan toplantıda Edirne Katı Atık Düzenleme ve Bertaraf Tesisleri’nin işletmeye verilme konusu tartışılarak, karara bağlandı.

Edirne’nin kanayan yarası olan vahşi depolama alanına son verecek olan Katık Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’nin tamamlandığını ifade eden Recep Gürkan, Edirne Merkezde günlük 300 ton çöp toplandığını söyledi. Çöp toplama işlemi için belediyelerin belli bir bedel ödediğine dikkat çeken Gürkan, “Çöp artık değerli bir materyal haline geldi. Çöpün ayrıştırılmasından, sıkıştırılmasından, ürettiği gazdan elektrik üretimi gibi çok çeşitli kazanımlar elde ediliyor. Tüm bunları yapabilmek ve bertaraf esnasında üye belediyelere ilave bir ücret gelmemesi için Edirne Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’nin bir işletmeye verilmesinin daha doğru olacağını düşünüyoruz. Yaptığımız araştırmalara göre de birçok belediye de işletme hakkını kiraya vermiş. Amacımız bertaraf için para ödememek ve buradan kazanılacak paradan da pay alabilmek, ana hedefimiz bu” dedi. 

                Gürkan, daha sonra EDİKAB üyelerinin görüşlerini aldı. EDİKAB üyeleri; Katı Atık Düzenli Depolama ve Bertaraf Tesisleri’nin işletmesinin 29 yıllığına kiraya verilmesi için Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve EDİKAB Encümen Üyelerine yetki verilmesini oy birliğiyle kabul etti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15