Edirne BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’nden Başkan Gürkan'a ziyaret!

Edirne’deki çok önemli bir ihtiyaca cevap verecek olan ‘Edirne Belediyesi Dost Eller Dayanışma Evi’ için okullarında kampanya başlatan Özel Edirne Bahçeşehir Koleji öğrencileri, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı ziyaret etti. Gürkan, “Sizlerin böyle güzel düşüncelere sahip olması Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne olan inancımızı sağlamlaştırıyor” dedi.

01 Mart 2017 Çarşamba 17:02
Edirne BAHÇEŞEHİR KOLEJİ’nden Başkan Gürkan'a ziyaret!

Özel Edirne Bahcesehir Koleji öğrencileri, ‘’Mutluluğu Katlamaya Devam Ediyoruz’’ sloganı ile organize ettiği çalışmalarla; öğrenci, veli ve öğretmenlerin kullanılabilir durumdaki oyuncak, kitap ve giysilerin toplanarak ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması amacıyla Edirne Belediyesi “Dost Eller Dayanışma Evi”ne gönderdi. Öğrenciler daha sonra Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’ı makamında ziyaret etti. Ziyarette Özel Bahçeşehir Koleji İlkokul ve Ortaokul Müdürü Mahmut Boztürk, Matametik Öğretmeni Ayşim Aysun Kilim, Fen Bilimleri Öğretmeni Kadir Sercan Copkayaoğlu ile öğrenciler yer aldı. 

Proje kapsamında kullanmadıkları giysi, kitap ve oyuncakların bağışlanmasını hedeflediklerini anlatan öğrenciler, “İlk olarak Bahçeşehir Koleji’nde ilkokul, ortaokul ve lisede eğitim gören öğrencilerle tek tek iletişime geçtik. Ve gerçekleştirmek istediğimiz proje hakkında bilgi verdik, duyuru yaptık. Bu proje kapsamında çok güzel anlara şahit olduk. Yepyeni eşyalarını bağışlayanlar da vardı. Biz çok mutluyuz. Edirne’ye Dost Eller Dayanışma Evi’ni kazandırdığınız için size çok teşekkür ediyoruz” dediler.

Dost Eller Dayanışma Evi ile Edirne’deki çok önemli bir ihtiyaca cevap verildiğini ifade eden Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Edirnelilerin bu konuda çok duyarlı olduklarını söyledi.

Bağışlanacak eşyaların eski olmasının önemli olmadığını ancak temiz ve bakımlı olması gerektiğini ifade eden Gürkan, “Kampanyamızın sloganı ‘Sizin ihtiyacınız olmayan, başkasının ihtiyacı olabilir’. Böyle bir kampanyaya dahil olduğunuz için hem sizlere, hem de anne, babalarınıza, müdürünüze ve öğretmenlerinize çok teşekkür ederim. Getirdiğiniz eşyalar da önemli ama sizlerin bunu düşünülmesi bizim için çok daha önemli. Çünkü bu toplumu ileriye götürecek olan sizlersiniz. Sizlerin böyle güzel düşüncelere sahip olması bizleri de gururlandırıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’ne olan inancımızı sağlamlaştırıyor. Atatürk, Cumhuriyeti gençlere emanet etti. Sizlerdeki bu duyarlılığı görünce Atatürk’ün vasiyetinin gerçekleştiğini düşünüyoruz” diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan’a kendilerine verdikleri her konudaki destekten dolayı teşekkür eden Özel Bahçeşehir Koleji Müdürü Mahmut Boztürk, “Elimizdeki ekmeği paylaşmak önemlidir. Sevgiler paylaştıkça büyür, üzüntüler paylaştıkça küçülür. Dost Eller Dayanışma Evi için gerçekleştirdiğimiz çalışmada öğretmenlerimiz Duygu Tezen ve Kadir Sercan Copkayaoğlu ile öğrencilerimiz Ceren İşcan, Ceren İnce Yalta, Meriç Tunca, Duru Turna, Ali Yırtıcı, Nisa Kaplaner, Emre Demirci, Aslı Günaydın’a ; Robotik Projemiz’de ise Meriç Tunca, Efe Yılmaz, Tunç Tuncay, Emre Demirci, Duru Turna, Merve Cinge, Uraz Pamukçu, Arda Midye, Oğuz Biter, Erem Arca Bora ile koçları Ayşim Aysun Kilim ve Duygu Tezen katıldı. Ben tüm öğrencilerime katkı ve başarılarından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” şeklinde konuştu.        

NGF Chiroptera ekibi bu yıl on üçüncüsü düzenlenen FLL Robotik Turnuvası Bursa elemelerine 18 Şubat 2017 tarihinde katılarak, bu turnuvada Proje Jürisinden “En İyi Proje Ödülü” alarak İzmir’de yapılacak olan ulusal turnuvaya gitmeye hak kazandıklarını ifade eden öğrenciler, Yarasa Evi Projesi hakkında da Başkan Gürkan’a bilgi verdiler. Edirne’de çeltik ekiminin çok fazla olduğunu anlatan öğrenciler, “Edirne’de Çeltik tarımı çok fazla. Çeltik tarımını geliştirmek ve havan dostlarımızı korumak için böyle bir proje geliştirdik. Yarasa gübresinin çok faydalı olduğunu tespit ettik. Yarasalar hem sivrisinekleri yiyor hem de yarasa gübresi sayesinde çeltik çiftçisinin kimyasal kullanmasına engel oluyor. Projemiz Bursa’da birincilik ödülü aldık. Bu hafta sonu da İzmir’de Edirne’yi temsil edeceğiz” dediler.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15