Edirne'de hıdırellez coşkusu

Edirne'de hıdırellez coşkusu

06 Mayıs 2016 Cuma 17:28
Edirne'de hıdırellez coşkusu
ROMANLAR HIDIRELLEZ'DE NEHİR KENARINDA BULUŞTU
Edirne Belediyesi tarafından organize edilen Kakava-Hıdırellez Şenlikleri sabaha karşı Tunca Nehri kenarında devam etti.
Romanlar, genç kızların başı çektiği gruplar halinde dans ederek nehir kenarına geldi. Davul zurna eşliğinde dans eden Romanlara yerli ve yabancı turistler de eşlik etti. Daha sonra Romanlar kötülüklerden arınmak ve sağlıklı olmak için nehirde yüzlerini yıkayarak, bereket getirdiğine inandıkları ağaçlardan dal kopardılar.
Şenliği izlemek için gelen yerli ve yabancı turistlerde, dilek ağacına kurdele bağlayarak, dilek mumlarını nehre bıraktı. Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Çiğdem Gegeoğlu da dileğini ağaca bağladıktan  sonra Tunca Nehri'ne, "barış, huzur, kardeşlik" yazan çiçeği bıraktı.
edirne hidirellez-coskusu
YUMURTA TOKUŞTURUP NİYET ÇEKTİLER
Edirne Belediyesi'nin organize ettiği Hıdırellez Şenlikleri öğlen saatlerinde Saraçlar Caddesi'nde yumurta kırımı ve niyet çekilişi ile devam etti.
Etkinlikler Edirne Belediye Bandosu’nun konseriyle başladı. Vatandaşlar bandonun çaldığı şarkılar eşliğinde göbek atarak eğlendi. Saraçlar Caddesi’nde yapılan etkinliğe Edirne Vali Vekili Beyazıt Tanç, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları Selçuk Çakır ve Çiğdem Gegeoğlu ile çok sayıda vatandaş katıldı.
6 Mayıs’ın Hıdırellez’in ilk günü olduğunu belirten Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, “Baharla birlikte her yer bolluk olsun, bereket olsun, huzur olsun. Baharla birlikte ülkemizin hiçbir köyüne, kentine, kasabasına şehit cenazeleri düşmesin. Bugün Hıdırellez’in ilk günü. Bizim için  devlet kutsaldır. Halksız devlet olmaz. Devlet halkıyla büyük ve kutsaldır. Ama yine de devlet devlettir. Ben diyorum ki ben yumurtamı alta tutayım Sayın Valim vursun” diyerek, Vali Vekili Tanç ile yumurta tokuşturdu. Başkan Gürkan, yumurtasını altta tutarak, yumurtanın kırılmasına izin verdi.
GÜRKAN'A KAYNANALI MANİ
Daha sonra protokol tek tek niyet çekti. Başkan Gürkan’ın çektiği niyetten çıkan mani herkesi kahkahalara boğdu. Başkan Gürkan’ın manisi şu sözlerden oluştu: ‘Ah şu hayat şu hayat; kaynanayı kaldır at; kaynanasız gelinler; aman bacım ne rahat’
Niyet çekilişinin ardından konuşan Vali Tanç ise, “Hıdırellez baharın müjdecisidir. Ülkemizde şu günlerde huzura çok ihtiyacı var. Huzurun kısa sürede sağlanmasını diliyorum” dedi.

Son Güncelleme: 06.05.2016 17:31
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15