‘EMEK’ DEĞERİNİ ÇANKAYA’DA BULUYOR  

Çankaya Belediyesi, kadın emeğinin görünür kılınması amacıyla alışveriş merkezlerinde başlattığı stant çalışmalarına pazar yerlerinde devam ediyor. Ümitköy, Ayrancı, Sıhhiye gibi semtlerde kurulan pazar yerlerinde kadınlar için stant sağlayan Çankaya Belediyesi, kadınların sosyal yaşama ve istihdama eşit katılımını destekliyor.

11 Ekim 2017 Çarşamba 13:30
‘EMEK’ DEĞERİNİ ÇANKAYA’DA BULUYOR  

Çankaya Belediyesi, kadın emeğini görünür kılmak, kadınların sosyal yaşama ve istihdama eşit katılımını desteklemek üzere alışveriş merkezlerinde başlattığı stant sağlama çalışmalarına semt pazarlarında devam ediyor.

Ümitköy, Ayrancı, Sıhhiye gibi semtlerdeki pazar yerlerinde kadınların el emeği ürünlerini, alıcısıyla buluşturmasını sağlayan Çankaya Belediyesi, emeğin maddi karşılığına ulaşmasına destek oluyor.

 

ÜMİTKÖY PAZARINDA ÜÇ KADIN

Çankayalı ikisi emekli üç kadın, Ümitköy Pazar Yeri’nde Çankaya Belediyesi’nin açtığı stantta, takılardan keçe süslere; çantalardan bereye kadar çeşitli üretimleri alıcıların beğenisine sunuyor.

Nevhiz Ozanoğlu, emekli (58), Gülderen Canverdi, emekli (63) ve Pınar Sönmez, stilist (33), belli gün ve zamanda kendilerine ait bir standın olmasının satış için büyük kolaylık olduğunu söylüyor.

Çankaya Evleri’nde aldıkları eğitimlerle kendilerini geliştirdiklerini, takı, keçe, örgü ürünler ortaya koyduklarını belirten kadınlar, daha önce parça parça satış yapmaya çalıştıklarını ama zorlandıklarını belirtiyor.

Emeklerinin beğenildiğini görmekten büyük mutluluk duyduklarını belirten kadınlar, “Evde ürettiklerimizin evde kalmaması, insanların onları beğenmesi ve alması bize yenilerini yapmak için enerji veriyor” diyor.

 

“KADINLARIN ÜRETİMİNİ ALICISIYLA BULUŞTURUYORUZ”

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, kadınların üretimlerini alıcısıyla buluşturmak üzere her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti.

Taşdelen, öncelikleri arasında kadın üretimini teşvik etmek olduğunu vurgulayarak, “Kadın emeğini görünür kılmak, kadınları sosyal ve ekonomik yaşamın içinde var olmasını sağlamak üzere yaptığımız çalışmaları aralıksız sürdüreceğiz” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15