“EN YÜKSEK SESLE CUMHURİYET” ATAŞEHİR’DE!

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 95. yıldönümü kutlamaları Ataşehir’de bu yıl yine büyük coşku ve çeşitli etkinliklerle yapılacak... 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 27- 28- 29 Ekim tarihlerinde cumhuriyet konulu söyleşiler, resmi tören, bisiklet korteji, fener alayı yürüyüşü ve Moğollor Konseri düzenlenecek. 

22 Ekim 2018 Pazartesi 13:58
“EN YÜKSEK SESLE CUMHURİYET” ATAŞEHİR’DE!

İlk etkinlik olan Sinan Meydan ile Cumhuriyet konulu söyleşi 27 Ekim Cumartesi günü Neşet Ertaş Kültürevi’nde saat 15.00’da gerçekleşecek.

28 Ekim Pazar günkü etkinlikler Ataşehir Cumhuriyet Meydanı’nda yapılacak resmi törenle başlayacak. Resmi törenin ardından Ataşehirliler bisikletleriyle iki saat boyunca Ataşehir’de kortej oluşturacak. Fulya Sokak’tan başlayan bisiklet korteji Cumhuriyet Meydanı’nda son bulurken, burada madalya töreni düzenlenecek. Madalya töreninin ardından da çekiliş, DJ performansı ve müzik dinletisi yapılacak. Çekilişle 5 çocuğa ve 1 yetişkine bisiklet hediye edilecek.

Aynı gün Prof. Dr. Emre Kongar, Neşet Ertaş Kültürevi’nde saat 15.00’da Ataşehirlilerle buluşacak. 

Her yıl olduğu gibi bu yıl da 29 Ekim coşkusunu zirveye taşıyan Fener Alayı yürüyüşü yinelenecek. Atatürk Bulvarı’ndan başlayan yürüyüş Cumhuriyet Meydanı’nda son bulurken, ellerinde bayraklarla yürüyüşe katılanlar için, yürüyüşün bittiği alanda Moğollor konseri düzenlenecek.

Türkiye’ye, Cumhuriyete ve Atatürk’e sahip çıkabilmek için herkesi ellerinde bayraklarla Cumhuriyet Bayramı etkinliklerine davet eden Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, “Cumhuriyete ve onun değerlerine sarılmanın tam zamanı. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının başlatmış olduğu bağımsızlık ve medeniyet yürüyüşünü kaldığı yerden devam ettirmek zorundayız.  Coşkumuzu hep beraber, paylaşarak artıracağız. 7’den 70’e tüm vatandaşlarımızı bu coşkuya ortak olmaya davet ediyorum” dedi.

Program

*    27 EKİM 2018 CUMARTESİ

15.00: Sinan Meydan ile söyleşi - Neşet Ertaş Kültürevi

 

*    28 EKİM 2018 PAZAR

10.30 -12.30: Bisiklet Korteji

10.00: Toplanma – Cumhuriyet Parkı Konser Alanı (Kahvaltı, Yeleklerin Dağıtımı ve Çekiliş Numaralarının Verilmesi)

10.30: Başlangıç – Fulya Sokak Işıklar

11.30: Bitiş – Cumhuriyet Meydanı (Üst Kısım)

11.35: Madalya Töreni

12.00-12.30: Çekiliş – Dj Performans ve Müzik Dinletisi

15.00: Prof. Dr. Emre Kongar ile söyleşi - Neşet Ertaş Kültürevi

 

*    29 EKİM PAZARTESİ

19.00: Fener Alayı

Başlangıç: Atatürk Bulvarı (Migros önü)

Bitiş: Cumhuriyet Meydanı

20.30: Konser/Moğollar – (Cumhuriyet Meydanı)

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15