Eskişehir için Kazım Kurt'un yanındayız

Eskişehir’de düzenledikleri yarışma ve festivaller ile adından söz ettiren Eskişehir Tepebaşı Atıcılık Balıkçılık İhtisas Spor Kulübü Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’u ziyaret etti.

23 Mart 2019 Cumartesi 13:35
Eskişehir için Kazım Kurt'un yanındayız

. Başkan Kazım Kurt’un makamında gerçekleşen ziyarete Eskişehir Atıcılık Balıkçılık İhtisas Spor Kulüp Başkanı İsmail Durmuş, Eski Milli Hakem ve Hakem Komitesi Başkanı Burhan Öngül, Kulüp Atıcılık Sorumlusu Engin Gür ile Atıcılık İl Temsilcisi ve Kıdemli Antrenör Veli Can Çalhan katıldı.

“ESKİŞEHİR’İ ATICILIK ALANINDA TÜRKİYE NİN YILDIZI YAPACAĞIZ”

Eskişehir’de atıcılık alanında birçok milli yarışmacının bulunduğunu söyleyen Eskişehir Atıcılık Balıkçılık İhtisas Spor Kulüp Başkanı İsmail Durmuş, şehrindeki sporcu potansiyelinin çok daha fazlasına izin verdiğinin altını çizdi. “Yeni dönemde gerçekleştirilecek modern poligon hususlarında Belediye Başkanımız Kazım Kurt’a sonuna kadar destek olacağız” diyen Durmuş, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Eskişehirspor’a verdiği desteklerle halkın haklı takdirini kazanan Kazım Başkanımız, Kıravdan Ormanlarında yapılacak olan atıcılık tesisleri ile yine spora büyük bir katkıda bulunacak. Bu tesisler Odunpazarı Bölgesine ve bütün Eskişehir’e sportif ve turistik anlamda birçok değer katacak. Önümüzdeki dönemde Kazım Başkanımızla beraber Eskişehir’i, Atıcılık branşında da Türkiye’nin yıldızı yapacağız.”

“CANLIYA ATEŞ ETMENİN ÖNÜNE GEÇMEK İSTİYORUZ”

Spor, ahlak ve doğa sevgisi ile bir araya gelmiş bir kulüp olduklarını vurgulayan Hakem Komite Başkanı Burhan Öngül, yapılacak olan poligonun ve atış parkurlarının insanların doğaya müdahale etmeden cansız hedeflerle buluşmasını sağlayacağını söyledi. Öngül, “Yıllardır kulübümüzde ve çevremizde şiddet içeren paylaşımlar yapılmasını yasakladık. Gençlerimizin iyi birer atıcı ve doğasever olması için mücadele ediyoruz. Bu branşta hayvansever olmak ilk şartımız. Kazım Başkanımızın yeni döneminde  sağlayacağı imkanlar ile genç sporcularımızı yetiştirirken, insanları da canlı hedeflerden uzaklaştırmış olacağız” diye konuştu.

“KURŞUN YERİNE PİRİNÇ KULLANIYORUZ”

Eskişehir’de birçok sporcunun yetiştirilmesinden sorumlu olan, Atıcılık İl Temsilcisi ve Kıdemli Antrenör Veli Can Çalhan, “Eskişehir’de olimpik sporcularımız var. Onların havalı ve ateşli kategorilerin de yetişmeleri için uğraşıyoruz. Olimpik bir sporla uğraşınca tesis ve teçhizat ihtiyaçları daha kaliteli karşılanmak zorunda. Bizler, doğaya zarar vermemek adına trap, skeet ve sporting atışlarında kurşun saçma yerine pirinç, bulgur gibi doğa dostu malzemelerden dolum yapılan fişeklerin kullanılmasına özen gösteriyoruz. Yeni dönemde Kazım Başkanımızın liderliğinde Eskişehir’ i atıcılık anlamında cazibe merkezi haline getireceğiz. Her türlü teknik destek, hibe ve organizasyonda Kazım Başkanımızın yanında yer aldığımızın bilinmesini isteriz. Yapılacak Uluslararası organizasyonlarda kente milyonlarca lira gelir sağlanır. Eskişehirimizin ve sporcularımızın kazanması için Kazım Başkanımızın yanındayız” dedi.

Zorlu bir süreçten sonra Kıravdan Ormanları diye anılan ormanlık alanın mülkiyetini Odunpazarı Belediyesine kazandırdıklarını belirten Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, hayali değil ayakları yere basan projeler ile Eskişehirlilerin karşısına çıktıklarını belirtti. Kıravdan Ormanlık Alanın 13 bin dekar alan üzeride yer aldığına dikkat çeken Başkan Kurt, bu ormanlık alanda öncelikle orman vasfının korunmasını ve geliştirilmesine dikkat ederek projeler hazırladıklarının altını çizdi.  “Halkımızın Ulu Önder Atatürk’ün bize ezberlettiği ‘Sağlam Kafa Sağlam Vücutta Bulunur’ sözünü unutmamasını dilerim. Bugün hastalıklı birçok düşünce ve hareketin kaynağının sağlığını kaybetmiş vücut ve kafalardan çıktığını görüyoruz. Bu yüzden sadece Eskişehirspor’a değil, tüm spor ve bilim alanlarına da destek olmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemde Eskişehirimize kazandıracağımız nice güzel projelerde STK’lar, kulüpler ve dernekler ile birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Atıcılık alanında gerçekleştireceğimiz proje doğaya, canlıya ve spora olan korumacı yaklaşımımızı bir kez daha gösterecektir” diye konuştu.

Son Güncelleme: 23.03.2019 13:56
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15