GENÇLERİN BAYRAMI GENÇLERİN COŞKUSUYLA KUTLANDI

ÇANKAYA’DA ÖDÜLLÜ MÜZİK YARIŞMASI VE ŞEBNEM FERAH KONSERİ... Taşdelen: “Biz bu toprakları ve bağımsızlığımızı kanla, savaşla, gözyaşıyla kazandık. Şehitlerimiz sayesinde kazandık. Bu bilince sahip olmayan hiçbir düşünce yaşayamaz” 

20 Mayıs 2018 Pazar 13:06
GENÇLERİN BAYRAMI GENÇLERİN COŞKUSUYLA KUTLANDI

Çankaya Belediyesi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919’da Samsun’a çıkarak bağımsızlık meşalesini yaktığı “19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı”nın 99. yılını binlerce vatandaşın katıldığı Şebnem Ferah konseri ile kutladı.

 

Çankaya’nın  19 Mayıs coşkusuna, gençlerin besteleriyle yarıştığı “Çankaya Üniversiteler Arası Müzik Yarışması” damga vurgu. Gençliğin yoğun katılımıyla gerçekleşen yarışmada Akis birinci, Maça ikinci, Dip grubu ise üçüncü oldu.

 

Çankaya Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nın 99. yılında büyük bir kutlamaya imza attı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ebedi mekanı Anıtkabir’in yanında bulunan Anıtpark’ta düzenlenen “Çankaya Üniversiteler Arası Müzik Yarışması” veŞebnem Ferah konserine binlerce Ankaralı katıldı.

 

Çankaya Üniversiteler Arası Müzik Yarışması ödül töreni ve konser öncesi kısa bir konuşma yapan Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen; “Birileri Atatürk’ün adını statlardan, kültür merkezlerinden, meydanlardan silmeye çalıştıkça bu ülke Mustafa Kemal Atatürk’e eskisinden daha fazla sahip çıktı ve 19 Mayıs’lar, 23 Nisan’lar daha büyük coşkuyla kutlanır oldu. Çünkü biz bu toprakları ve bağımsızlığımızı kanla, savaşla, gözyaşıyla kazandık. Şehitlerimiz sayesinde kazandık. Bu bilince sahip olmayan hiçbir düşünce yaşayamaz” dedi.  

 

TAŞDELEN: “BU TOPRAKLARDA MUSTAFA KEMAL’İN ASKERLERİ BİTMEZ”

Böyle bayramları Anıtkabir’in yanında kutlayabilmekten dolayı Çankayalı ve Ankaralıların ayrıcalıklı olduğunu belirten Taşdelen’in, eliyle Anıtkabir’i göstererek “Yiğidim, aslanım orda yatıyor” demesi Anıtpark’ı dolduran vatandaşların coşkusunu artırdı. Taşdelen; “Onlar Atatürk’ün adını kaldırdıkça, Biz Ankara’nın en güzel parkı Ahlatlıbel Parkı’na Atatürk adını verdik. Onlar Atatürk Kültür Merkezi’ni yıktılar, biz Ankara’nın en güzel kültür merkezini yapıyoruz ve adını Atatürk Kültür Merkezi koyduk. Onlar İsmet İnönü’ye hakaret ettiler, Biz ise yeni yaptığımız Ankara’nın en büyük parklarından birisine İsmet İnönü adını verdik. Bu da yetmedi Atamızın annesi Zübeyde Hanım’ın adını da yeni yaptığımız sosyal tesisimize verdik. Herkes bilsin ki bu topraklarda Mustafa Kemal’in askerleri bitmez” diye konuştu.    

 

“YAŞASIN CUMHURİYET, YAŞASIN MUSTAFA KEMAL AYDINLIĞI”

“Biz yaradılanı yaradandan ötürü seviyoruz, biz siyasi düşüncesinden, kimliğinden, inancından, giyiminden dolayı hiç kimseyi ötekileştirmeyiz. Çünkü biz insanı seviyoruz, çünkü biz hizmet etmeyi seviyoruz. Onun için Çankaya bir özgürlük kentidir, bir demokrasi kentidir. Burada herkes el ele özgürce gezer. İşte özlediğimiz Türkiye bu” dedi. Taşdelen konuşmasını, “Yaşasın demokrasi, yaşasın cumhuriyet, yaşasın Mustafa Kemal Atatürk aydınlığı” sözleriyle tamamladı.   

 

TAŞDELEN’DEN DERECEYE GİRENLERE ÖDÜL

Ankara’da üniversitede okuyan gençleri bir araya getirmeyi ve ulu önder Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği Gençlik Bayramı’nı doyasıya yaşamaları için düzenlenen ve 15 grubun performans sergilediği Çankaya Üniversiteler Arası Müzik Yarışmasında  jüri koltuğunda Cahit Berkay, Ahmet Güvenç, İskender Paydaş, Umut Kuzey ve Gülçin Ergül yer aldı.

Yarışmada birincilik Ankara Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Akis grubunun, ikincilik Bilkent Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Maça’nın, üçüncülük ise yine Ankara Üniversitesi öğrencilerinden oluşan Dip grubunun oldu. Gençler ödüllerini Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’den aldı. Birinciye 15 bin TL, albüm ve klip, ikinciye 10 bin TL ve albüm, üçüncüye ise 5 bin TL ve single albüm desteği verilecek. Tüm katılımcılara da müziğe verdikleri emek için Katılım Belgesi verildi.

 

 VATANDAŞLAR ŞEBNEM FERAH’LA ÇOŞTU

Taşdelen’in konuşmasının ardından ünlü sanatçı Şebnem Ferah sahne aldı. Yaklaşık 20 şarkı seslendiren Ferah’a vatandaşlar da eşlik etti. Anıtpark’ı hınca hınç dolduran ve şarkı aralarında sık sık İzmir Marşı’nı söyleyen Ankaralıların 19 Mayıs coşkusu gece boyunca devam etti. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15