HASAN ALİ YÜCEL ÇANKAYA'DA YAŞAYACAK

Çankaya Belediyesi, köy enstitülerinin kurucusu Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'in adını, oğlu usta şair Can Yücel'in adına açtığı parktaki 'Eğitim ve Etkinlik Salonu'nda yaşatacak.

27 Mayıs 2018 Pazar 15:11
HASAN ALİ YÜCEL ÇANKAYA'DA YAŞAYACAK

Cumhuriyet aydınlanmasının ve Türk eğitim devriminin efsane ismi Hasan Ali Yücel Eğitim ve Etkinlik Salonu Çiğdem Mahallesi'nde açıldı. Çankaya Belediyesi, köy enstitülerinin kurucusu Milli Eğitim Bakanı Hasan Ali Yücel'in adını, oğlu usta şair Can Yücel'in adına açtığı parkta yaşatacak.

Spor ve sanat eğitimi verilecek salonun açılışını gerçekleştiren Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcısı Nafiz Kaya, “Salona, usta şair Can Yücel'in kendisinden “ben hayatta en çok babamı sevdim” diye söz ettiği Hasan Ali Yücel'in adını vermekten ve onları buluşturmaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

CHP İlçe Başkanı Aşçı Çankaya Belediyesi'yle verdiği hizmetlerden ve Türkiye'nin değerli isimlerini yaşatmasından dolayı gurur duyduklarını belirtirken Çiğdem Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Aslan da, semte kazandırılan söz konusu salonla bir açığın daha giderilmiş olduğunu ifade etti.

Çiğdem Çankaya Evi'nin de bulunduğu parkta yapılan açılışta, devlet eski bakanı Mehmet Kocabatmaz, CHP İlçe Başkanı Yeliz Aşçı, Belediye Meclisi Başkan Vekili Bülent Ateşoğulları, Çankaya Belediyesi Başkan Yardımcıları Yasemin Asil, Anıl Sevinç ve Nafiz Kaya yer aldı.

Çankaya Evleri Müzik Eğitmenlerinin verdiği mini konserle sona eren açılışta hazır bulunan semt sakinleri, yeni salonları sayesinde spor ve sanat alanında pek çok etkinliğe katılabilecek olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15