“HER ŞEY MAL BEYANIMI AÇIKLADIĞIM İÇİN OLDU”

-YAVAŞ FOX TV EKRANLARINDA SORULARI YANITLADI -“BİZİM TEKZİP KARARLARIMIZ PİNPON TOPU GİBİ GERİ DÖNÜYOR” -“BEN ÖZHASEKİ’YE ‘NEDEN PENSİLVANYA’YA GİTTİN?’ DİYE SORMADIM” -“HEPSİ MAL BEYANIMI AÇIKLADIĞIM İÇİN OLDU” -“BEN ANKARA SEÇMENİNİN OYLARIYLA KAZANACAĞIM” -“İŞE EKONOMİDEN BAŞLAYACAĞIZ” -“NE BASKI OLURSA OLSUN YILMAM” -“BENİM RAKİBİM BİR TEK ÖZHASEKİ DEĞİL” -“2-3 SAAT İÇERİSİNDE BÜTÜN SONUÇLAR ELİMİZDE OLACAK”

20 Mart 2019 Çarşamba 11:41
“HER ŞEY MAL BEYANIMI AÇIKLADIĞIM İÇİN OLDU”

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Fox TV’de İsmail Küçükkaya’nın sunduğu, “Çalar Saat” programına katıldı, soruları yanıtladı. 
Hakkındaki sahte senet iddialarıyla ilgili konuşan Yavaş, “Rakibim biraz zayıf kaldığı için herhalde, bakanlar, milletvekilleri hepsi birer hamle yapmaya başladı. Amaçlarına şöyle ulaştılar, proje konuşmuyoruz, bu konuyu konuşuyoruz. Yargısız infazı önce basında yaptılar, şimdi işin yargı kısmına geldi. Dün bu soruşturma dilekçesi götürülüp veriliyor, daha savcı işleme başlamadan, bazı yayın organlarında konuşulmaya başlanıyor. Bunu bi yerden hatırlıyoruz değil mi? FETÖ kumpaslarından. Hala ders almamışlar. Benimle ilgili duvarlara yazı yazılıyor, bu kişi fotoğraflarıyla belirleniyor. Savcılığa götürüyoruz, takipsizlik kararı veriliyor. Bizim herhangi bir tezkip talebimiz oradan pinpon topu gibi geri geliyor ama bizim rakibimiz kendi konuşmasını yasaklatıyor bir şey olmuyor” diye konuştu.
 
“BEN ‘NEDEN PENSİLVANYA’YA GİTTİN?’ DİYE SORMADIM”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Seçime girse dahi, bedelini ödeyecek, Ankaralı’ya ödetecektir” sözlerinin sorulması üzerine Yavaş, “Benimle ilgili soruşturma hala yok. Cumhurbaşkanı’nın dediğini diyorum. Hiçbir dava yok. Benimle ilgili hiçbir karar yok. Tam tersi o şahısla ilgili karar var. Cumhurbaşkanı nasıl bilgilendiriyorsa artık. Bir sorsa etrafına, bir sorgulasa bu şahsı. Benim TC kimlik numaramı alsa, bir de o şahsın TC kimlik numarasını alsa, sorgulasa. Bunlar tamamen siyasi. Birtakım kumpaslar kurulmaya çalışıyor. Ben Ankaralı’yı ilk defa bu kadar kararlı gördüm. Bu yapılanlara karşı, sanki sabaha kadar bu sandıktan ayrılamayacaklar. Bakın Erdoğan da belediye başkanı adayi iken kendisi hakkında bazı haberler yapılmıştı. Hiçbir mahkeme kararı olmadan, daha aday olmadan önce ileri sürülmeyen iddialar var. Sayın Cumhurbaşkanı hep şunu söyler, ‘Damdan düşenin halinden damdan düşen anlar’. Suç makinesini korumak yerine, en azından bir sorsa.  Ben 64 yaşına gelmiş bir insanım. Benim çoluğum çocuğum var, sevenlerim var. Allahın da gücüne gider. Ben kamuoyunu bunlarla meşgul etmek istemiyorum. Ben hiçbir zaman kirli siyaset yapmadım. Ben hiçbir zaman Özhaseki’ye ‘Neden Pensilvanya’ya gittin?’ demedim. Girin internete bakın. Yani 40 kişi Pensilvanya’ya gidecek, şu an hepsi ya kaçak ya suçlu. Kendisi nasıl bir ifade vermiş, nasıl mahkeme kararları var bakın. Bunu da siz sorduğunuz için söyledim. Ben kendisine hiçbir zaman FETÖ’cü demedim” cevabını verdi.
 
“HEPSİ MAL BEYANIMI AÇIKLADIĞIM İÇİN OLDU”
Sahte senet iddiasını soran Küçükkaya’ya yanıt veren Yavaş, “Yargılamalarda bunlar konuşuldu. Çok basit. Beni ikna etti. Bunlar senin paranı ödemeyecek benim döviz ofisim var, onlar bana ödesin bende sana ödeyeyim’ dedi. Bana kendi senedini verdi, diğer şirketle benim bağımı kesti. Benim üzerimden para kazandığını öğrenince işi bitirdik. Bunu sorgulamıyorlar, sen hukukçu değilsin bir şey değilsin, nasıl danışmanlık hizmeti verirsin?’ Akıl almaz şekilde beni suçluyorlar. Serbest meslek makbuzu kesiyoruz. Almadığımız paranın makbuzu olmaz. Vergi kaçıyorsam dava başlatın. Kamu önünde açık bir insanım. Kamuya ilk mal beyanını açıklayan benim. Hepsi bundan oldu” diye konuştu.  
Yavaş, hakkındaki 20 bin PKK’lı işe alacaklar” ve “PKK’yla iş birliği yapıyor” iddialarına ise şöyle yanıt verdi:
“İşte 20 bin işçiyi çıkartacak PKK’lı alacak. İşçileri neden çıkarayım? Belediyenin bazı görevlileri var, işçileri sağdan sola götürüyorlar. İşçilerin bir kabahati yok ama onları o şekilde yönlendiren, çalışanlar var bana hakeret ediyor. Onların burunlarından fitil fitil getireceğim.”
 
“BEN ANKARA SEÇMENİNİN OYLARIYLA KAZANACAĞIM”
Hasip Kaplan’ın söylemlerinin hatırlatılması üzerine Yavaş, “Bir bakıyorsunuz, HDP’yi tamamen yasa dışı görüyorlar ama, o taraftan oy istemeye gidince terörist demiyoruz diye söylemler var. Ben diyorum ki, HDP’ye 70 vekil çıkartacak oy verilmiş, daha sonra bu oylar AK Parti’ye geçmiş. HDP’ye oy veren seçmene bu kadar yüklenmek yersiz. Demek ki bu insanların yarın öbür gün başka partiye de oy verebilir. HDP’ye oy verenler MHP’ye de oy verebilir. Bunları hain olarak gösteremezsiniz ama yöneticileri için aynı şeyi söyleyemem. Bu durum Sezai Temelli’nin demecinden çıktı. Diyor ki siz bizlerin oyu ile seçileceksiniz. Hayır ben 6 milyon nüfuslu Ankara seçmeninin oyu ile seçileceğim. Niye sizin oylarınızla seçileyim? Çünkü biz hizmet edeceğiz. Biz hizmet verirken, partiye bakmıyoruz” yanıtını verdi. 
 
“İŞE EKONOMİDEN BAŞLAYACAĞIZ”
Ankara’daki en önemli projesinin sorulması üzerine Yavaş, şunları söyledi:
“Ekonomiyle başlayacağız. Biz Ankaralı’ya sorduk, 25 yıl aynı yönetim ve 17 yıldır aynı hükümet var. Ankara’nın sorunlarının hiçbirisi çözülmemiş.  Bizden ne istiyorsunuz diye sorduk, Ankara’daki en büyük problem açlık, işsizlik, işten çıkarılmalar oldu. Bir belediye başkanı izne ayrıldığında belediyenin fonksiyonları işliyor, belediyenin temel görevleri devam ediyor. Demek ki burada belediye başkanının vizyonu önemli. Biz Ankara’yı zengin edeceğimiz, projelerimizi hazırladık. Ancak Özhaseki projesi yok diyor hala. Kendisine bu kitapçıklarımızı postalamamız gerekiyor herhalde. Dün akşam bir köprüden bahsetti. Benim ağzımdan bununla ilgili hiçbir söz çıkmadı. Kendisini özür dilemeye davet ediyorum. Bakın Sincan Organize Sanayiden işçi çıkartılıyor, iflaslar var. Bunu yerine kendimizi koyarsak başka şey konuşamayız. Çılgın projelerden Türkiye bıktı. Ankaralı’nın gelirini arttıracak projeler yapmalıyız. Fuar alanını bitirmek gerekiyor. Turizmle ilgili projelerimiz var. Biliyorsunuz ki Kızılırmak suyu artık boşa çıkacak, bu borulardan su akıtılması gerekiyor, biz bunu Gölbaşı Bala arsında bin km alanda sulu tarım da kullanacağız. Türk Ziraat Birliği’ne bunun çalışmasını yaptırdık. Bu tarım sayesinde kazanılacak para Ankara’yı besler Türkiye’yi besler. Asflat katılım payı problemi var. 2012-2015 arası haciz sorun var. Tapuya girip baktığınızda. Benimki kalkmış. Başkan olduğumda tapulardaki hacizi kaldırıp, bunları sileceğiz. Sosyal yardımlar düzenlememiz var. Hemşehri Kartı yapacağız. Herkes bu yardımı alacak, evin kadınına vereceğiz. Alkol ve tekel maddesi alınmayacak. Bizim dini inancımıza göre bir elin verdiğini diğeri görmeyecek.”
 
“NE BASKI OLURSA OLSUN YILMAM”
Yavaş, kendisine karşı yürütülen karalama kampanyalarına ilişkin, “Adaylıktan çekilme olmaz. Mansur Yavaş seçilse bile çalıştırmayız’ baskısı yapılmaya çalışıyor. Bu tamamen tersine döndü. Bir şey varki, Mansur Yavaş’ı yıldırmaya çalışıyorlar. Ne baskı olursa olsun ben yılmam. Ankaralılar da yapılanların aksine, sandıklara, seçime ve oylarına daha fazla sahip çıkacak” yanıtını verdi.
 
“BENİM RAKİBİM BİR TEK ÖZHASEKİ DEĞİL”
Sosyal medyadan gelen sorulara da yanıt veren Yavaş, “Bu seçimin en mağduru tabi ki benim. Benim rakibim bir tek Özhaseki değil, benim rakip sayım 20 oldu 1000 oldu. Fatih Altaylı’nın programına konuk oldum. Herkes mesaj attı. Sanki yan yana gelmişler ateş ediyorlar. Ben 10 puan farkla seçileceğim” dedi. 

“ANKAPARK BAŞTAN BERİ YANLIŞ BİR PROJEYDİ”
Ankapark’ın sorulması üzerine Yavaş, “Bunun baştan beri yanlış bir proje olduğu belliydi. İyi bir yatırım olsaydı, çekişmeli bir ihale sonucu alması gerekiyordu. Kiralandı şimdi ancak buraya harcanan para ile kiralama yöntemiyle yüzyılda geri dönüşü yok şu an. Açılmış olmak için açılıyor, bir sürü eksik var. Bir kapı var, 19 milyona ihaleye çıkılmış. Biz o kadar zengin değiliz. Buranın yeri yanlış diyor Özhaseki. 250 milyon dolar harcanmış gibi konuşuyor. Bunlar çok çok para. Şuandaki kira bedeli yüzyıl da masrafını çıkartmıyor. Hiçbir teminat yok. Kiralayan firma yarın öbür gün giderse, napalım diyip bırakamayız” diye konuştu.
 
“2-3 SAAT İÇERİSİNDE BÜTÜN SONUÇLAR ELİMİZDE OLACAK”
Seçim güvenliğinin sorulması üzerine Yavaş, “Geçen seçimde yaşananları ben de unutmadım. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne kadar gittim. Durum muhakamesine rakipten başlanmaz diye bir söz var. İnşallah bu sefer, hele ki son yaşananlardan sonra Ankara seçmeni sandıklardan ayrılmayacak gibi. Bizde kendi sistemimizi kurduk. İnşallah 2-3 saat içerisinde bütün sonuçlar elimizde olacak” yanıtını vedi.
Yavaş, son olarak Ankara seçmenine seslendi, birlik ve beraberlik çağrısı yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15