KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ EDİRNE’DE

​Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali olan “Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali, Edirne’de  “Mustang” filminin gösterimiyle başladı. Film gösteriminin ardından Oyuncu Ayten Uncuoğlu, Yönetmen Gülen Güler, Filmmor’dan Melek Ufuk ile Yapımcı Derya Tarım ‘Sinemada kadın’ isimli söyleşi gerçekleştirdi.

20 Mayıs 2017 Cumartesi 16:26
KADIN FİLMLERİ FESTİVALİ EDİRNE’DE

Türkiye’nin ilk kadın filmleri festivali olan “Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali”; 1998 yılından bu yana kadın sinema emekçilerinin görünürlüğüne dikkat çekerek toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda farkındalık yaratmak amacıyla 20. yaşını 20 il ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde aynı gün gerçekleştirdiği film gösterimleriyle kutluyor. Festivalin gerçekleştirileceği iller arasında bu yıl Edirne’de yer aldı.

Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ve Edirne Belediyesi’nin işbirliğiyle Edirne’de izleyiciyle buluştu.

Festivalin ilk gösterimi  Margi Cinemarine’de “ Mustang” isimli gösterim oldu.

Filmin ardından Oyuncu Ayten Uncuoğlu, Yönetmen Gülen Güler, Filmmor’dan Melek Ufuk ile Yapımcı Derya Tarım “ Sinemada Kadın” konulu söyleşi gerçekleştirdi.

TÜKD Yönetim Kurulu Üyesi Vildan Yazıcı, Edirne’de film festivali gerçekleştirmek gibi bir hayalleri olduğunu ifade ederek, “Bu fırsatı size sunduğu için Uçan Süpürge ’ye sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnanıyorum ki önümüzdeki yıllarda daha çok film gösterimi ile festival kısmını genişleteceğiz ve daha çok kişiye ulaşacağız. Desteklerini bizden hiçbir zaman esirgemeyen Edirne Belediyesi’ne sonsuz teşekkürler” dedi.

Edirne Belediye Başkanı Çiğdem Gegeoğlu ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Hicran Balı katılımcılara Uçan Süpürge 20. Uluslararası Kadın Film Festivali Özel Ödüllü ile hediyeler takdim etti.

Oyuncu Ayten Uncuoğlu’nun Edirne’yi çok sevdiğini belirtmesi üzerine Gegeoğlu, “Edirne huzurun başkenti” dedi. Gegeoğlu, Kadın dayanışmasıyla ilgili bir çok önemli çalışmaya imza attıklarını söyledi.

21 Mayıs Pazar Günü Saat 11.30’da Margi Cinemarine’de“ Tereddüt”, saat 13.30’da “ Paris Beyazı”  filmlerinin gösterimi yapılacak. Tüm etkinliklerin ve film gösterimlerinin ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15