Kazım Kurt: “Kişisel değil kamusal çıkarları esas alırız”

Sokak sokak, mahalle mahalle, fabrika fabrika gezerek esnaf, işçi ve vatandaşlarla buluşan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ev ziyaretlerinin yanı sıra sitelere de misafir oluyor. Son olarak Akarbaşı Mahallesi’nde bulunan Ata Sitesi’nde yaşayan vatandaşlar ile bir araya gelen Başkan Kurt, Ata Sitesi Sakinleri ile 31 Mart’ta gerçekleşecek yerel seçimlerden, ekonomik krize kadar birçok konuda sohbet etti. Site sakinlerinin istek ve şikâyetlerini de dinleyen Başkan Kazım Kurt, notlar aldı; site sakinlerinin sorularına cevap verdi.

14 Mart 2019 Perşembe 13:38
Kazım Kurt: “Kişisel değil kamusal çıkarları esas alırız”

5 yılda Odunpazarı Belediyesi’nde iyi işler yaptıklarını söyleyen Başkan Kurt, gelecek dönemde de bu çalışmalara devam edeceklerinin altını çizerek, “Biz Odunpazarı Belediyesi’ni sosyal demokrat bir anlayışla yönetiyoruz. Kişisel çıkarlarımızdan öte yörenin, kamunun çıkarları esastır, önemlidir” dedi.

“ÇOK PARA HARCAMAK DOĞRU YATIRIM YAPMAK ANLAMINA GELMİYOR”

Çok para harcamanın doğru yatırım yapmak anlamına gelmediğini ifade eden Başkan Kurt, doğru yatırım yapmak gerektiğini vurguladı. Az para ile çok iş yapılabileceğini belirten Başkan Kurt, “Bunun olabildiğini gördük. Biz göreve başladığımız da cenaze işleri için vatandaşlara otobüs servis hizmeti 400 TL gibi büyük bir rakamdı.  İsterse asri mezarlığa 2 km mesafede olsun bir otobüs için belediye 400 TL para ödüyordu. İhale edilmiş, sözleşme yapılmış bedeldi bu. Biz bu duruma itiraz ettik, km başı ihaleye çıktık ve bu ödemeyi önce ortalama 100 TL seviyesine indirdik. Daha sonra bu tasarrufla kendi otobüsümüzü aldık ve sadece akaryakıt maliyeti ile bu işi en fazla 20 TL’ye mal etmeye başladık” dedi.

Konuşmasında ekonomik krize de değinen Başkan Kurt, yaşanan ekonomik krizin toplum tüm kesimlerini etkilediğini söyledi. Uzmanların yerel seçimlerden sonra krizin daha da etkili olacağı yönünde uyarıları olduğunu belirten Başkan Kazım Kurt, “Tüm bunların nedeni yanlış ekonomi politikaları. Bu yanlışlardan bir an evvel geri dönülmeli” diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15