Koca Çınar Yaşam Merkezi yaşlılar için umut oldu

Müdavimleri Odunpazarı Belediyesi Koca Çınar Yaşam Merkezi’ni anlattı

30 Temmuz 2017 Pazar 13:59
Koca Çınar Yaşam Merkezi yaşlılar için umut oldu

Odunpazarı Belediyesi tarafından Emek Mahallesi’nde bulunan Zümrüt Park içine inşa edilen Koca Çınar Yaşam Merkezi, Odunpazarı’nda yaşamını sürdüren 60 yaş ve üzeri bireylerin yaşam kaynağı oldu.

Halkçı ve sosyal demokrat bir anlayışa sahip olan Odunpazarı Belediyesi, Odunpazarı’nda yaşayan 60 yaş ve üzeri bireylerin yaşam kalitelerini arttırmak için “Koca Çınar Yaşam Merkezi”ni inşa etti. Odunpazarı Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğüne bağlı olarak çalışmalarını sürdüren Koca Çınar Yaşam Merkezi, Emek Mahallesi Zümrüt Park içinde yer alıyor.  Çok amaçlı salon, faaliyet salonu, kuaför salonu, sağlık birimi, mescit, yemek salonu, mutfak, güvenlik ve idari birimlerden oluşan Odunpazarı Belediyesi Koca Çınar Yaşam Merkezi’nde 60 yaş ve üzeri bireylerin günlerini doğal hayat içerisinde geçirebilecekleri bahçe oturma grupları,  kamelyalarla düzenlenen bir de park bulunuyor. Odunpazarı Belediyesi Yaşlı Merkezi’nde 60 yaş ve üzeri bireylerin fiziksel ve ruhsal durumlarına bağlı olarak; beceri ve el sanatları çalışmaları, sağlıklı yaşam- beslenme desteği, bireylerin hayatına anlam katabilecek programlar, kütüphane, kuaför hizmetleri, aile bireyleri ile daha iyi ilişkiler kurabilmesi için gerekli destek ile sosyal faaliyetler üzerine çalışmalar yapılıyor. Yaklaşık 80 kişinin kayıtlı olduğu Koca Çınar Yaşam Merkezi 60 yaş ve üzeri bireyler için adeta umut oldu. Merkezin müdavimleri, sihirli bir değnek gibi hayatlarına dokuna Koca Çınar Yaşam Merkezi’ni anlattı. Kendileri için böyle bir merkez açan Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a teşekkür etti.

BENİM İÇİN İDEAL BİR YER

Koca Çınar Yaşam Merkezi müdavimlerinden biri de Hasan Rüştü Yurtyapan. 71 Evler Mahallesi’nde ikamet eden Yurtyapan, yalnız yaşadığını söylüyor. “Burası benim için çok ideal bir yer. Havası çok önemli, arkadaşlarımız oluyor, konuşma imkanımız var. Personel, buraya üye olan arkadaşlarla birlikte çevre edindim burada” dedi.  Koca Çınar Yaşam Merkezi’nden çok memnun olduğunu kaydeden Yurtyapan, “Havası güzel, ortamı güzel, personeli güzel. Memnunum. Hep birlikte müzik yapıyoruz, psikolog geliyor, onunla görüşüyoruz. Gezilere gidiyoruz” diye konuştu.  

BURASI BANA ÇOK İYİ GELDİ

Psikolojik olarak bu merkezin kendisine iyi geldiğini söyleyen Meryem Leylek, 71 Evler Mahallesi’nde oturuyor. “Ben buraya çok yakınım. Önceden burası berbat haldeydi. Hayvanlar vardı, hayvanlar yayılıyordu. Şimdi çok güzel oldu. Allah razı olsun. Bize bu hizmeti verdiği için minnettarız belediyemize” diyen Leylek, Koca Çınar Yaşam Merkezi’nin parkından, binasından, sağlık hizmetlerinden faydalandıklarını anlattı. Koca Çınar Yaşam Merkezine geldikten sonra hayatının değiştiğini vurgulayan Leylek, “Personel çok iyi. Burası bana çok iyi geldi. Gelmeye devam edeceğim. Burada tansiyonumuzu, şekerimizi ölçtürüyoruz. Gezilere gidiyoruz, yemek yiyoruz.  Ben herkese burayı tavsiye ediyorum” dedi.

BURADA ÇOK DEĞİŞTİK, EVDEKİ GİBİ DEĞİLİZ

“Burada çok değiştik, evdeki gibi değiliz” diyen Vesile Uygun, Koca Çınar Yaşam Merkezi’nde hep birlikte türküler söylediklerini, oyunlar oynadıklarını, gezilere gittiklerini anlattı. Uygun, Koca Çınar Yaşam Merkezi’nden ve personelden çok memnun olduklarını söyledi. Çok güzel türkü söyleyen Vesile Uygun, türkü söylemeyi de ihmal etmedi.

BURAYA GELMEDEN ÖNCE KAHVEHANEYE GİDİYORDUM

“Burada kitap okuyoruz, sergilere gidiyoruz, tavla oynuyoruz, geziyoruz. Burası biz yaşlılar için çok güzel bir yer oldu” diyen Enver Keleş sözlerine şu şekilde devam ediyor: “Buraya

gelmeden önce kahvehaneye gidiyordum, dışarıda dolaşıyordum. Buranın yeşillik alanı var, spor aletleri var o yüzden vaktimiz daha iyi geçiyor. Buranın personeli bizlere yemek veriyor, çay veriyor. Benim öyle ciddi bir sağlık problemim yok fakat tansiyonumuzu ölçüyorlar, diyabeti olan arkadaşlarımıza ilgi gösteriyorlar.  Buraya başkalarını da çağırıyorum. Yapılan etkinliklere katılıyorum. Onun dışında kitap okumayı daha çok seviyorum burada bayağı kitap okudum. Kahvehaneye de gitsem gazete falan okuyorum.”

ULAŞIMI DA ÇOK KOLAY

Odunpazarı Belediyesi Koca Çınar Yaşam Merkezi’ne kentin birçok noktasından ulaşmak da çok kolay. Odunpazarı Belediyesi Koca Çınar Yaşam Merkezi’ne gitmek isteyen vatandaşlar şu toplu taşıma araçlarını kullanabilirler:

“Emek Tramvay hattı,

- 15/25 nolu Minibüs hattı.

- 48-15 nolu Otobüs hattı.

- 43 nolu Otobüs hattı.

- Şan Dolmuşları Emek.”

Son Güncelleme: 30.07.2017 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15