Maltepe'de EBRU öğrencilerinden yıl sonu sergisi

Maltepe Belediyesi Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi, Yeşim Özer Çamdal sanat atölyesinin, geleneksel Türk el sanatlarından ebru ve tezhip eserlerine yer verdikleri, yıl sonu karma sergisine kapılarını açtı.

12 Haziran 2018 Salı 14:02
Maltepe'de EBRU öğrencilerinden yıl sonu sergisi

Sergide ebru sanatçısı Yeşim Özer Çamdal’ın, Maltepe’de çalışmalarına devam eden atölyesindeki 15 öğrencisinin 30 eseri, sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Ebru sanatının UNESCO tarafından koruma altına alındığını ve dünyanın ortak mirası kabul edildiğini ifade eden Çamdal, “Sergide 8 yaşındaki öğrencilerimin de ebru çalışmaları bulunuyor. Bu öğrencilerim gelecek yıl tasarıma başlayacaklar. Özellikle çocukların, genç kuşakların bu sanatı öğrenmelerinin kendilerine ve ebru sanatının gelişimine çok şey kazandıracağını düşünüyorum” dedi. Sergi, 13 Haziran’a kadar Galeri Maltepe’de ziyarete açık olacak.  

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15