Odunpazarı sanki mobilya fabrikası

Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyeleri ve üretim tesisleri adeta mobilya fabrikası gibi çalışıyor.

06 Şubat 2017 Pazartesi 15:16
Odunpazarı sanki mobilya fabrikası

Odunpazarı Belediyesi üretim tesislerinde kent mobilyaları, kütüphaneler, büro mobilyaları, dolaplar, raflar, sanat eserleri, tiyatro dekoru ve kamelya üretimi yaparken, büyük oranda da tasarruf yapıyor.

Gerçekleştirdiği çalışmalar ve projelerle gündeme gelen Odunpazarı Belediyesi, üretim tesisleri ile de dikkat çekiyor. Odunpazarı Belediyesi hizmette tasarruf etmeden, gerek bütçe gerekse personelin verimli kullanımı ile maliyeti düşük ancak kaliteli ürünleri, kendi tesislerinde üretiyor. Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü marangozhane, kaynakhane ve boyahane atölyeleri fabrika gibi çalışıyor. Büyükdere Mahallesi sınırları içerisinde hizmet veren Park Bahçeler Müdürlüğü atölyelerinde geniş bir donanım olmasının yanı sıra alanında uzman personelle çalışmalarına devam ediyor.

VATANDAŞLARIN TALEPLERİ DİKKATE ALINIYOR

Atölyede, ilçedeki çeşitli sebeplerle hasar gören ya da kullanılamaz hale gelen çocuk oyun grupları, banklar, parklarda bulunan aletlerdeki eksiklikler Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nün saha ekipleri tarafından tespit ediliyor. Ekipler tarafından yapılan tespitlerin yanı sıra vatandaşlardan gelen bildirimler de dikkate alınarak tamir programı oluşturuluyor. Belirlenen program doğrultusunda da atölye ekipleri anında müdahalelerle işlemi tamamlıyor.

BELEDİYE MOBİLYA VE DEKORLARI DA ÜRETİLİYOR

Odunpazarı Belediyesi tarafından hizmete açılan 11 Halk Merkezi ve Halk Kütüphanesi, Ihlamurkent Oyunpazarı ve Gündüz Bakımevi, Zeytindalı Çocuk Merkezi, Emek Oyuncak Kütüphanesi, Emek Nar Tanem Oyunevi, Daktilo Müzesi, Yeşil efendi Konağı, Kırım Evi, Hasan

Polatkan Nikah Salonu ve Sanat Galerisi, Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi’nde bulunan

büro mobilyaları, kütüphane dolapları, kapıları, sergi kaideleri, tiyatro dekorları Odunpazarı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyeleri ve üretim tesisleri tarafından yapıldı. Odunpazarı Belediyesi’ne bağlı müdürlüklerin büro mobilyalarını da üreten Park ve Bahçeler Müdürlüğü atölyeleri ve üretim tesisleri, tüm bunların tadilatlarını da gerçekleştiriyor.

BÜST HİZMETİ DE VAR

Park ve Bahçeler Müdürlüğü heykel atölyesinde ise Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten Nazım Hikmet Ran’a birçok devlet adamı, şair ve yazarın büstleri yapılıyor.

Belediye Tiyatrosu’nda Makyaj Atölyesi

Öte yandan Sanata ve sanatçıya her zaman destek veren Odunpazarı Belediyesi, tiyatro öğrencileri ve oyuncuları için makyaj atölyesi düzenledi.

Odunpazarı Belediyesi Belediye Tiyatrosu öğrenci ve oyuncuları, daha önce Ege Üniversitesi’nde makyaj eğitmenliği yapan, İzmir Devlet Opera ve Bale emekli baş makyözü Ömer Karaahmet ile makyaj atölyesinde buluştu.  Odunpazarı Belediyesi, Ek Hizmet Binası’nda (Türk Telekom Binası)gerçekleşen atölyeye tiyatro öğrencileri ve oyuncularının ilgisi büyüktü. 

Makyajın sahne sanatlarındaki yeri ve önemi üzerine gerçekleştirilen atölye çalışmasında yaşlandırma makyajı, yara makyajı, sahnede makyaj uygulamaları gibi çalışmalar uygulamalı olarak öğrencilere anlatıldı. Daha önce Ege Üniversitesi’nde de makyaj eğitmenliği yapan Ömer Karaahmet tecrübelerini uygulamalı olarak oyuncularla paylaştı.

Gösteri sahne sanatlarında özellikle de tiyatro sanatında makyajının önemini ve ayrıntılarını anlatan Ömer Karaahmet daha sonra öğrencilerle özel bir yara çalışması ve yaşlı makyajı uygulamalarını yaptı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15