PROJENİN İKİNCİ TOPLANTISI EDİRNE’DE

Edirne Belediyesi, Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı kapsamında yürüttüğü 3 projeden biri olan “Orman Yangınları için Operasyonel Kapasitenin Artırılması ve Afet Önleme Çalışmalarının Geliştirilmesi” projesinin ikinci toplantısı Edirne’de gerçekleştirildi. Haskova’dan gelen heyet, Edirne Belediyesi Yeni İtfaiye Binası’nı da gezerek, İtfaiye Müdürlüğü’nün çalışmaları hakkında bilgi aldı. 

15 Kasım 2017 Çarşamba 16:36
PROJENİN İKİNCİ TOPLANTISI EDİRNE’DE

Avrupa Birliği Bakanlığı’nın ulusal otorite görevini yürüttüğü Interreg-IPA Bulgaristan – Türkiye Sınır Ötesi İşbirliği Programı’nın birinci teklif çağrısı kapsamında Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Yangın Güvenliği ve Afet Önleme Genel Müdürlüğü ve Edirne Belediyesi’nin ortak yürüttükleri CB005.1.11.005 sayılı “Orman Yangınları için Operasyonel Kapasitenin Artırılması ve Afet Önleme Çalışmalarının Geliştirilmesi” isimli projenin ikinci toplantısı Edirne Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 

Edirne Belediyesi AB & Uluslararası İlişkiler Birimi, Bulgaristan İçişleri Bakanlığı Yangın Güvenliği ve Afet Önleme Genel Müdürlüğü ve Haskova İtfaiyesi’nden proje ekipleri ile sivil savunma ve yangın güvenliği uzmanlarının katıldığı toplantıda; proje hedeflerine ulaşmak için yapılması gereken faaliyetler plandı. Ekip, ayrıca söz konusu faaliyetlerin nasıl uygulanacağı hakkında da görüş alışverişinde bulundu. Proje kapsamında çocuklara yönelik verilecek sivil savunma ve yangın güvenliği eğitimi konusunda ve eğitimde kullanılacak rehber kitapçığın içerik ve tasarımına yönelik çalışma yapıldığı toplantıların ardından Haskova’dan gelen heyet, Edirne Belediyesi Yeni İtfaiye Binası’nı gezdi. İtfaiye Müdürlüğü’nden yapılan çalışmalar hakkında da bilgi alan heyet, tam donanımlı olan itfaiye binasına hayran kaldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15