“TERCİH EDİLMEMİN SEBEBİ SİYASETTEKİ USLUBUMDUR”

MANSUR YAVAŞ, SHOW RADYO VE RADYO VİVA ORTAK YAYININDA SORULARI YANITLADI -       “TERCİH EDİLMEMİN SEBEBİ SİYASETTEKİ USLUBUMDUR” -       “ANKARA’YI YÖNETENLER TOPLU TAŞIMAYA İNANMADILAR” -       “DOĞALGAZ SAYAÇLARININ BEDELİ BELEDİYEDE İSE, O PARALAR GERİ ÖDENECEKTİR” -       “ANKARAGÜCÜ’NE HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ” -       İLHAN CAVCAV ADINA TESİS SÖZÜ -       “BENİM TEK MUHATTABIM ÖZHASEKİDİR”     

15 Şubat 2019 Cuma 13:58
“TERCİH EDİLMEMİN SEBEBİ SİYASETTEKİ USLUBUMDUR”

Millet İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Adayı Mansur Yavaş, Show Radyo ve Radyo Viva’nın ortak yayınına konuk oldu. Yavaş, “Seçim Özel İnce Ayar” programında Özay Şendir'in sorularını yanıtladı. 
 
“TERCİH EDİLMEMİN SEBEBİ SİYASETTEKİ USLUBUMDUR”
“Her parti’nin istediği aday olmak nasıl bir duygu?” sorusuna yanıt veren Yavaş, Beypazarı Belediye başkanlığı dönemini hatırlatarak, “Kimseyi ayırmadan herkese eşit hizmeti verdik. Siyaset yapmadık. Seçmen bizi denedi ve gördü. Yaptıklarımız ortada. Bu şekilde tercih edilmek gerçekten çok güzel. Ben aday olduğum süreç boyunca asla kirli siyasete girmedim. Benim şuan ki bazı projelerim Türkiye’de uygulanıyor. 2014’te aday olduğumda sadece Ankara için projelerimizi anlattık. Burada siyasetin en kirlisine maruz kaldık. YSK’da yaşananlar, insanların içindeki şüphe asla gitmedi. Ülkede yaşananlar olsa gerek yapılan anketler sonucunda bütün partilerin anketlerinde birinci hep ben çıktım. Bunun tek sebebi siyasetteki uslubumdur” diye konuştu. 
“3 dönemdir adaysınız, siz yine sokaklardasınız. Eşiniz bu duruma ne diyor?” sorusunun üzerine konuşan Yavaş, “Ailecek alanlarda, sahadayız. Her zaman arkamdalar” dedi. 
 
“ANKAPARK’IN AKIBETİNE BİRLİKTE KARAR VERECEĞİZ”
Eski Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kendisi hakkındaki iddialarının hatırlatılması üzerine, “Kendisi artık sadece bir seçmen, sadece bir oyu var” yanıtını verdi. Ankara’ya yönelik projeler kapsamında Ankapark’ın akıbetinin sorulmasının üzerine Yavaş, şöyle konuştu:
“Ankapark, kiraya verildi şuanda. Polemik yaratmak istemem ama 2 buçuk milyar lira para harcandı oraya. O para, Ankaralı’nın parası. Bu kadar para harcayarak yaptığınız bir yeri yıllık 30 milyona kiraya verip, hiçbir teminat almadan nasıl yapacaksınız bu işi? Keşke çalışsaydı da biz hatalı çıksaydık. En fazla oyuncak bizde deniyor ancak o oyuncakların başına 4-5 görevli koymak zorundasınız. Diğer taraftan trafik olacak. Bu tarz projelerin şehir dışına yapılması gerek. Biz yapılan şeyleri yıkmayı düşünmüyoruz. En azından var olan haliyle nasıl değerlendirileceğine hep birlikte bakacağız.”
 
“ANKARA’YI YÖNETENLER TOPLU TAŞIMAYA İNANMADILAR”
Ankara’da giderek artan ulaşım sorusuna yanıt veren Yavaş, çözümün metro ve raylı sistemlerde olduğunu belirterek, şöyle konuştu:
“Ulaşım sorunun çözümü toplu taşımadır. Metrolar, raylı sistemler gerektiği takdirde de havadan raylı sistemler. Ankara’daki ulaşım sorununu alt geçitlerle çözmeye çalıştılar. Mimarlar mühendisler buna karşı çıktı. Ancak Gökçek bu durumu kendine karşı çıkma olarak görmüştü ama aslında onlar ilimle hareket etmişti. Geçici bir rahatlama yarattı ancak yine olmadı. Anayollara sürekli imar değişikliği yaptılar yine olmadı. Bunların üstüne şehir hastaneleri eklendi. Hastaneler açılmadan daha Bilkent’e giremiyoruz mesela. Tek çare metro ve raylı sistemlerdir. Biz acil olarak biz 58 kilometrelik bir metro planlaması yaptık. Ankara’nın gücü bunları yapmaya yeter. Ankaralı’nın istekleri konusunda hareketler edeceğiz. Ankapark’a harcanan parayla metro hattının büyük bir kısmı bitmişti. Ancak Ankara’yı yönetenler toplu taşımaya inanmadılar.”
 
“DOĞALGAZ SAYAÇLARININ BEDELİ BELEDİYEDE İSE, O PARALAR GERİ ÖDENECEKTİR”
Doğalgaz sayaçlarının değişmesi ve ödenen paraların iade edilip edilmeyeceği sorusunun üzerine Yavaş, “Orada bir açıklık var. Özelleştirme yapılırken sayaçların parası belediyede kaldıysa eğer, o paralar geri iade edilecek. Belediyenin hak yemeye hakkı yoktur. Halkımız poşet parasına bile tepki göstermişti. Halkımız haksızlığa tepki gösterir. Orada ödenen para önemli değildi. Haksızlık olunca mesele para olmuyor. Mesela köylerde su okuma parası vardı. Orada verdiği para problem değildir haksız alınmasıydı. Haksızlık nerede varsa tepki görecektir” yanıtnı verdi. 
 
“ANKARA’DA KIZILIRMAK SUYU İLE SULU TARIM YAPACAĞIZ”
Ankara’daki suyun arsenikli olduğu iddialarının tekrar gündeme gelmesi üzerine konuşan Yavaş, Türkiye’deki bütün toprakların arsenikli olduğunu söyledi. Yer altından çıkan suların hepsinde arsenik olduğunu söyleyen Yavaş, “0-50 aralığında arsenik çıkması normaldir. Ancak Avrupa Birliği bunun oranını 10’a düşürdü. Şuan Ankara’daki problem, zamanında Gerede’den su getirme projesinin yapılmamasıdır. En büyük sorun bu. O yapılmayınca 2050 yılı için planan Kızılırmak suyu getirildi. Kuraklık olunca aceleyle getirdiler bu suyu. Bir milyarlık yatırım bu. Batmaması için bu suyun akıtılması gerekiyor. Biz bunu Gölbaşı ile Bala arasında bin kilometrekarelik alanda sulu tarım yapılması için kullanacağız. Tanzim satışlarına da gerek kalmayacak. Hem üretici para kazanacak hem de Ankaralı taze ve ucuz meyve sebze yiyecek” diye konuştu.  
 
“ANKARAGÜCÜ’NE HER ZAMAN DESTEK OLACAĞIZ”
“Ankaragücü’ne destek verecek misiniz?” sorusuna yanıt veren Yavaş, “Ankaragücü’ne her zaman destek olacağız. Bunu da bütün samimiyetimle söylüyorum. Benim Ankara’daki bu tür tarihi kurumlara bakışım şudur, Ankara’da mazimiz yok edilmeye çalışılıyor. Birçok tarihi pastanemiz kapatıldı. Aile boyu, kuşaktan kuşağa gelen değerlerimiz yok oluyor. İşte Ankaragücü, Ankara’nın en önemli tarihi, kültür değeridir. Ankaragücü kentin hafızasıdır. Dolayısyla Ankaragücü’ne destek olmaz bizim de görevlerimiz arasında yer alıyor” ifadelerini kullandı.
 
İLHAN CAVCAV ADINA TESİS SÖZÜ
Ankara’nın bütün markalarının desteklenmesinden yana olduğunu belirten Yavaş, “Nasıl Ankaragücü Ankara’nın en güçlü markalarındansa, Gençlerbirliği de öyledir. Özellikle rahmetli İlhan Cavcav spor camiasının unutulmaz başkanlarındandır. Bizim spor projelerimizde İlhan Cavcav adını taşıyan bir tesis de var. İnşallah Gençlerbirliği de bu sene tekrar hak ettiği yere, Süper Lig’e geri dönecek” dedi.
 
“BENİM TEK MUHATTABIM ÖZHASEKİ'DİR”
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kendisine yönelik sözlerinin hatırlatılması üzerine Yavaş, “Benim rakibim Sayın Mehmet Özhaseki’dir. Ben onunla proje tartışmak isterim. Benim tek muhattabım Özhaseki’dir” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15