Türkiye'ye Çukurova'dan seslendiler

Çukurova Belediyesi'nin "Her Ayın 19'unda Saat 19.00'da" düzenlediği konferanslar dizisi bu ay Halk TV'nin 'Gürkan Hacır'la Şimdiki Zaman' programına ev sahipliği yaptı.

20 Şubat 2017 Pazartesi 12:42
Türkiye'ye Çukurova'dan seslendiler

Yazar, öğretim üyesi ve televizyon programcısı Erol Mütercimler ile CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer’in katıldığı programa Adanalılar yoğun ilgi gösterdi.

 Halk TV ekranlarında yayınlanan ‘Gürkan Hacır’la Şimdiki Zaman’ programı bu haftaki yayınını, Adana’nın Çukurova ilçesinden gerçekleştirdi. Türkiye’nin en çok izlenen programlarından ‘Gürkan Hacır’la Şimdiki Zaman’ programına Adanalılar yoğun ilgi gösterirken, Çukurova Belediyesi Orhan Kemal Kültür Merkezi’nde yayın yapılan salon dolup taştı. Adanalıların yoğun ilgi gösterdiği programa Yazar, Öğretim Üyesi ve Televizyon Programcısı Erol Mütercimler ile CHP PM Üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer katıldı

BAŞKAN ÇETİN’DEN HALKA TEŞEKKÜR

Programın başında yayına katılan Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, programa yoğun ilgi gösteren halka teşekkür etti. Bu yıl ikincisi düzenlenen Orhan Kemal Edebiyat Festivali ve ardından Her Ayın 19’u etkinliğine halkın gösterdiği yoğun ilginin, kendini mutlu ettiğini belirten Başkan Soner Çetin, “Halkımızın gösterdiği ilgi yaptığımız işin doğruluğunu ve güzelliğini de gösteriyor. Festivalde bizleri yalnız bırakmayan ve tatil gününde bile erken saatlerde bu salonu dolduran halkımıza teşekkür ediyorum” dedi. Program sunucusu Gürkan Hacır, bir süredir Adana’da Nutuk seferberliği başlatan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin’e teşekkür ederken, Erol Mütercimler, “Bu kampanyanın sembolü Nutuk’tur. Nutuk’u okumak sabır ister ve mutlaka okunmalıdır. Biz bugün niye buradayız. Çünkü buranın milli mücadelede kutsal bir yeri var. Milli Mücadele burada başlamıştır. Nutuk’un yarattığı heyecan buradan dalga dalga Türkiye’ye yayılacaktır” dedi.

“İŞBİRLİKÇİ GÖRMEK İSTİYORLARSA AYNAYA BAKSINLAR”

Anayasa değişikliği ve referandumun ele alındığı programda CHP PM üyesi ve Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer, “Bugün bize ‘Özgürlüğü, çağdaşlığı bırakın, tarihinizi unutun’ diyen bir güruh var. ‘Egemenliği tek bir kişiye verin’ diyorlar. Ulus devletten, bir kabile devleti yaratmaya çalışıyorlar. Enkazdan yaratılan Cumhuriyeti tekrar enkaza çevirmeye çalışıyorlar. Buna izin vermeyeceğiz” dedi. Referandum’da hayır diyenleri terör örgütüyle bağdaştırmaya çalışanlara tepki gösteren Yüceer, “Terör örgütüyle işbirliği yapanları görmek istiyorlarsa aynaya baksınlar” şeklinde konuştu.

“LAİKLİK KAYBEDİLİRSE KADINLAR KAYBEDER”

Referandum’da en büyük görevin kadınlara düştüğünü, laiklik kaybedilirse kadınların kaybedeceğine vurgu yapan Yazar, öğretim üyesi ve televizyon programcısı Erol Mütercimler, “Laiklik bir kez kaybedilirse bir daha kazanılamaz. Kadınlar sizlere bu dönemde çok büyük görev düşüyor. Cesur, çalışkan ve özverili olunuz. Medeni Kanunun sizlere kazandırdığı hak ve özgürlükler elinizden alınmak isteniyor. Buna ‘hayır’ deyiniz ve haklarınıza sahip çıkınız” diye konuştu. Programın sonunda Doğu Akdeniz Belediyeler Birliği (DABB) ve Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin,  konuklara teşekkür edip plaket ve çiçek verdi.

Son Güncelleme: 20.02.2017 12:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15