Ulusal yas nedeniyle Maltepe’de etkinlikler iptal

Maltepe Belediyesi, Gazze’de yaşanan ve 59 sivilin hayatını kaybettiği katliam sonrası Türkiye’de ilan edilen 3 günlük yas nedeniyle, düzenleyeceği konser  etkinliklerini iptal etti.

15 Mayıs 2018 Salı 13:07
Ulusal yas nedeniyle Maltepe’de etkinlikler iptal

Tel Aviv’deki Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınması sırasında Gazze’de gösteri yapan 59 sivil, İsrail tarafından katledilmiş ve Türkiye, 3 günlük ulusal yal ilan etmişti. Maltepe Belediyesi, alınan bu karar üzerine, düzenleyeceği konser etkinliklerini iptal etti. Bugün  ilçe meydanındaki “Hoş Geldin Ramazan” konseri ile Azerbaycan 100. Yıl etkinlikleri kapsamında Prof. Dr. Türkan Saylan Kültür Merkezi'nde yapılacak konser ve dans gösterisi de ulusal yas nedeniyle iptal edildi.  

Yaşanan gelişmelerle ilgili bir açıklama yapan Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, “Tüm insanlığın başı sağ olsun. Vicdanlar utandı, insanlık utandı, bu katliamı yapanlar utanmadı. Filistin topraklarına saplanan bu hançer, Ortadoğu’da barışa ve kardeşliğe saplanmıştır. Kardeş Filistin halkı yalnız değildir. Bu anlamda, Türkiye’de alınan 3 günlük yas kararını yerinde buluyorum" dedi. (15.05.2018)

Son Güncelleme: 15.05.2018 15:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15